вівторок, 20 квітня 2021 09:40

"За цим стоять американці" - Луческу розкритикував створення Суперліги

"За цим стоять американці" - Луческу розкритикував створення Суперліги
Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на два роки. Фото: ФК "Динамо"

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу розкритикував створення Суперліги.

На думку румунського тренера, таке рішення не піде на користь розвитку футболу.

"Неприпустимо, щоб щось подібне сталося. За цим стоять американці, які хочуть зробити те, що вони зробили в Сполучених Штатах. Вони думають, що це бізнес, а не спорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про перспективи існування Суперліги

Гроші розподілять між акціонерами. Не думайте, що у великих команд достатньо структур для підготування команд, для академії, для всіх гравців. Я не думаю, що гроші підуть на поліпшення структур.

Буде прикро, адже футбол створювався як масовий спорт, а не бізнес. Найголовніше, що зникне дух змагання. А для футболу це найголовніше. Принадність футболу полягала в тому, що маленькі команди грали з великими. Це шлях розвитку футболу в інших країнах. Є країни, які туди не потраплять. Це не в дусі футболу", – цитує Луческу AS.ro.

12 клубів створили Суперлігу. Турнір має стати заміною Ліги чемпіонів. Клуби планують розпочати Суперлігу в серпні 2021 року.

20 команд будуть поділені на дві групи з 10 команд. За один сезон Суперліги команди проведуть 18-23 матчі. Усі клуби-члени під час вступу до Суперліги отримають до € 350 млн кожен. Одним із натхненників Суперліги вважають президента "Реала" Флорентіно Переса.

Зараз ви читаєте новину «"За цим стоять американці" - Луческу розкритикував створення Суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі