пʼятниця, 15 лютого 2008 13:26

За бій проти Ібрагімова Кличко отримає в 15 разів більше, ніж Валуєв і Ляхович

За бій проти Ібрагімова Кличко отримає в 15 разів більше, ніж Валуєв і Ляхович
У найближчі тижні в професійному боксі відбудеться декілька дуже очікуваних вболівальниками подій. Насамперед мова йде про бої в суперважкому дивізіоні, де на цих вихідних відбудеться претендентський поєдинок WBA росіянина Миколи Валуєва проти білоруса Сергія Ляховича, в якому визначиться хто з них зможе боротися за чемпіонський пояс цієї організації проти Руслана Чагаєва. Останній, до речі, провів недавно свій перший захист проти британського боксера Метта Скелтона. Що стосується призового фонду бою Валуєв-Ляхович, то він достатньо скромний - суперники поділять пополам $670 тисяч.

Хоча найважливішою подією в суперважкій вазі, та і у всьому світовому боксі буде перший з 1999 року об"єднавчий поєдинок чемпіона IBF і IBO (останній пояс - другорядний) Володимира Кличка і чемпіона WBO Султанхаммеда Ібрагімова, який відбудеться 23 лютого. Відповідно до статусу бою гонорари боксерів також будуть дуже високі. Українець і росіянин отримають по $5 мільйонів. Хоча ці величезні суми здаються крихтами порівняно з рекордним заробітком Леннокса Льюіса і Майка Тайсона, які розполовинили $70 мільйонів.

Третім мегафайтом найближчого часу в супертяжах стане чемпіонський захист поясу WBC росіянином Олегом Маскаєвим, який вийде на ринг проти тимчасового чемпіона за цією версією нігерійця Самуеля Пітера. Загальний гонорар бою становить 3 мільйони 107 тисяч доларів, які будуть поділені в пропорції 55% проти 45 % на користь чемпіона. Поєдинок Маскаєв - Пітер відбудеться в Мексиці 8 березня.

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «За бій проти Ібрагімова Кличко отримає в 15 разів більше, ніж Валуєв і Ляхович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі