неділя, 17 листопада 2019 20:11

За 19-річним Холандом ганяються елітні клуби

Норвезький нападник "Ред Булл" Ерлінг Холанд ще в 2018 році офіційно перейшов до австрійської кузні талантів – "Ред Булл". Тоді ж "Ювентус" запропонував босам австрійців 4 мільйони євро за гравця. "Ред Булл" обурився через таке нахабство – австрійці самі купили Холанда в норвезького "Мольде" за 5 мільйонів.

Ерлінг – син відомого норвезького гравця Альфа-Інге Холанда, який грав в Англії на початку 2000-их.

– Я маю значно менше таланту й менше працездатності аніж син – підсумував старший Холанд.

Ерлінг родився в англійському Лідсі 21 червня 2000 року. Невдовзі після цього кар'єру його батька закінчив Рой Кін, коли в'їхав шипами в коліно. Холанд і Кін мали складні стосунки – часто били одне одного по ногах, ще й кричали на вухо, що суперник придурюється.

Ерлінг почав грати за норвезький "Мольде" часів Сульшера. Хоч він і народився в Англії, але вибір, за яку країну грати, ніколи не стояв перед хлопцем – лише Норвегія. У футболці "Мольде" Ерлінг запам'ятався голом в Лізі Європи у ворота пітерського "Зеніта".

Вибір, за яку країну грати, ніколи не стояв перед хлопцем – лише Норвегія

Переїзд до Австрії трохи загальмував його розвиток. Навесні 2019 на рахунку Холанда значилося 2 матчі й один забитий м'яч. Але влітку Ерлінга прорвало. Він став автором неймовірного рекорду на Кубку світу для 20-річних. На тріумфальному для України турнірі норвезький форвард забив відразу 9 м'ячів у ворота Гондурасу. Втім його команді це мало допомогло – норвежці вилетіли після групового турніру.

 

Феєрія продовжилася восени. У 18 матчах за "Ред Булл" Ерлінг уже забив 26 м'ячів. З них 7 – у Лізі чемпіонів. На рахунку молодшого Холанда значиться хет-трик у ворота "Генка", три м'ячі у двох матчах італійському "Наполі" й гол "Ліверпулю"на Енфілді.

Не дивно, що за хлопцем вишикувалася черга із покупців. Поки наполегливіше за інших поводиться "Манчестер Юнайтед". Манкуніанці хочуть купити Ерлінга вже взимку за 85 мільйонів й залишити грати до літа в Австрії. Не проти переїзду й сам Холанд – йому сподобалося грати під керівництвом Сульшера.


Інша справа, що в торги можуть утрутитися "Реал" і "Ювентус". Стартова ціна для цих двох – 100 мільйонів. Холанда агітує переїхати до Мадрида партнер по збірній Норвегії Мартін Едегор. "Юве" хоче виправити свою помилку річної давнини й зманює Ерлінга можливістю пограти в одній команді з кумиром дитинства – Кріштіано Роналду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Удар Серебряникова не можна було відбити"

Поки норвезький талант на роздоріжжі. Кого він вибере – дізнаємося наступного літа.

Зараз ви читаєте новину «За 19-річним Холандом ганяються елітні клуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі