пʼятниця, 15 лютого 2008 09:57

З Ромаріо знято обвинувачення у вживанні допінгу

Спортивний трибунал Бразилії зняв зі знаменитого нападаючого національної футбольної збірної Ромаріо звинувачення у вживанні допінгу і скасував 120-денну дискваліфікацію, накладену на кращого гравця ЧС-1994 в грудні минулого року. Рішення на користь Ромаріо всі члени трибуналу ухвалили одноголосно.

Під час засідання Ромаріо надав докази того, що виявлений в його організмі маскуючий препарат фінастерід містився в засобі від випадання волосся, який він почав застосовувати більше десяти років тому. При цьому жодного разу до жовтня минулого року його не запідозрили у вживанні допінгу.

Нагадаємо, що позитивною стала допінг-проба, взята у Ромаріо 28 жовтня 2007 року після матчу чемпіонату Бразилії, в якому його "Васку да Гама" грав з "Палмейрасом". Про те, що в його організмі виявлено допінг, сам Ромаріо повідомив на початку грудня, а 18 грудня він був дискваліфікований.

До дискваліфікації Ромаріо виконував обов"язки граючого тренера "Васку да Гама", але на початку лютого 2008 року залишив свій пост через конфлікт з президентом клубу Еурісио Мірандою, якого футболіст звинуватив у втручанні в свою роботу.

Після оголошення вердикту трибуналу Ромаріо заявив: "Я приїхав сюди, щоб поновити своє чесне ім"я і зумів зробити це. Члени трибуналу ухвалили зважене рішення". 42-річний футболіст відмовився відповідати на питання, чи має намір він продовжити свою спортивну кар"єру, зазначивши, що його контракт гравця з "Васку да Гама" діє до 30 березня. При цьому він відкинув можливість поновлення тренерської кар"єри.

Нагадаємо, що в квітні 2007 року Ромаріо забив тисячний гол (за власними підрахунками).

Lenta Ru

Зараз ви читаєте новину «З Ромаріо знято обвинувачення у вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі