вівторок, 10 травня 2011 16:28

З Лорана Блана зняли підозри в расизмі

З Лорана Блана зняли підозри в расизмі

З головного тренера збірної Франції з футболу Лорана Блана зняті підозри в дискримінації чорношкірих гравців, а також футболістів арабського походження, повідомляє Associated Press.

Про це заявила міністра спорту Франції Шанталь Жуанно. За словами Жуанно, Блан не порушував закони, спрямовані проти расової дискримінації.

Підозри в расизмі щодо Блана з'явилися у французьких ЗМІ наприкінці квітня 2011 року. Інтернет-видання Mediapart написало, що Блан і керівники Федерації футболу Франції (FFF) домовилися ввести дискримінаційні квоти - в тренувальні центри і футбольні школи по всій країні нібито було направлено розпорядження про те, що особи африканського та арабського походження повинні складати не більше 30 відсотків від загального числа юнаків, що займаються у футбольних школах.

1 травня з посади був відсторонений технічний директор FFF Франсуа Блакар. ЗМІ стверджували, що саме йому належить ідея про введення квот.

Жуанно підкреслила, що дискусія тренерів на нараді в листопаді 2010 року (Mediapart повідомляв, що саме за підсумками цієї дискусії ввели квоти), була "недоречною". У той же час, міністр відзначила, що підстав для судового розгляду немає.

Зараз ви читаєте новину «З Лорана Блана зняли підозри в расизмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі