пʼятниця, 05 лютого 2016 17:02

Всі клуби підтримали концепцію 12 команд у чемпіонаті - гендиректор прем'єр-ліги

Всі клуби підтримали концепцію 12 команд у чемпіонаті - гендиректор прем'єр-ліги
Виходимо на фінішну пряму, концепція нового чемпіонату готова — Петро Іванов

Генеральний директор прем'єр-ліги Петро Іванов прокоментував третє засідання робочої групи по формату нового чемпіонату.

"Все, що запланували на сьогодні, обговорили. Виходимо на фінішну пряму, концепція нового чемпіонату готова, вона буде винесена на затвердження клубам 29 лютого, а потім на виконком. Головне питання, що всі клуби підтримали концепцію 12 команд в УПЛ. Але головний критерій, який ще їм треба буде пройти, це ліцензування.

У нас є нинішня норма регламенту, як команди обмінюються між лігами, формат з 16 команд. Але форс-мажор, який виник, змушує розглядати формат у 12 клубів. Ротація передбачає в новому чемпіонаті два клуби заходить, два вилітає. Був варіант з плей-оф, але клуби вирішили, що дві команди з другої шістки, які гратимуть на виліт, забезпечать напруження матчів.

Що стосується ТБ-пулу, то не секрет, що кожен хоче заробити. Найголовніше, що у всіх є бажання створити єдиний пул. Після того як клуби передадуть права на новий сезон, вони будуть зустрічатися з телетрансляторами і обговорюватимуть суми і концепцію розподілу грошей. Комерційні питання будуть вирішуватися після 29 лютого, коли буде обраний новий президент", - сказав Петро Іванов.

Гроші порівну і група порятунку українського футболу: як пройшло зібрання клубів прем'єр-ліги

Зараз ви читаєте новину «Всі клуби підтримали концепцію 12 команд у чемпіонаті - гендиректор прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі