неділя, 02 вересня 2018 20:12

Все, що треба знати про Лігу Націй, та перспективи України в ній
5

Вже за кілька днів Україна стартує в новому турнірі. Ліга Націй УЄФА асболютно новий, навіть експертиеньальний турнір. Gazeta.ua пояснить його формат і перспективи України в ньому.

Що це таке Ліга Націй?

Це новий турнір, покликаний замінити товариські матчі, та надати збірним додатковий шанс пробитись на континентальний форум (EURO 2020). Проводитись він буде раз на два роки. Матчі будуть проводитися в терміни, в які проводиться більшість міжнародних товариських матчів. Тобто нікому не потрібних поєдинків стане менше, і це вже плюс. У турнірі будуть діяти принципи підвищення та пониження в класі. Про це детальніше.

Участь в змаганні візьмуть всі європейські збірні – 55 країн. Команди розподілені між чотирма лігами A, B, C і D. Розділені команди відповідно до рейтингу ФІФА. Відбулось жеребкування і в кожній лізі, збірні розділили на групи по три-чотири команди.

Найсильніший за іменами та рейтингом дивізіон А. Винятком є хіба що, Польща.

Група 1: Німеччина, Франція, Голландія

Група 2: Бельгія, Швейцарія, Ісландія

Група 3: Португалія, Італія, Польща

Група 4: Іспанія, Англія, Хорватія

  Дивізіон А
Дивізіон А
Наступний йде дивізіон B, в ньому представлена Україна разом з іншими міцними середняками європейського футболу.
Група 1: Словаччина, Україна, Чехія

Група 2: Росія, Швеція, Туреччина

Група 3: Австрія, Боснія та Герцеговина, Північна Ірландія

Група 4: Уельс, Ірландія, Данія
  Дивізіон B
Дивізіон B
В дивізіоні C представлені команди, які ми вкрай рідко бачимо на Кубках світу чи Євро.
Група 1: Шотландія, Албанія, Ізраїль

Група 2: Угорщина, Греція, Фінляндія, Естонія

Група 3: Словенія, Норвегія, Болгарія, Кіпр

Група 4: Румунія, Сербія, Чорногорія, Литва
  Дивізіон C
Дивізіон C
І нарешті дивізіон D, в ньому зібрані невдахи європейського футболу, які тільки мріяти можуть про те, щоб потрапити на ЄВРО.

Група 1: Грузія, Латвія, Казахстан, Андорра

Група 2: Білорусь, Люксембург, Молдова, Сан-Марино

Група 3: Азербайджан, Фарерські острови, Мальта, Косово

Група 4: Македонія, Вірменія, Ліхтенштейн, Гібралтар

  Дивізіон D
Дивізіон D
Протягом вересня-листопада команди зіграють груповий етап. Кожна з кожною, грають двічі - вдома і на виїзді. Переможці чотирьох груп дивізіону А вийдуть у фінальну частину турніру та розіграють між собою Кубок Ліги Націй. Фінальна частина ЛН відбудеться в червні 2019 року.
Перспективи України
Найгірші команди груп вилетять у дивізіон нижче. Тобто Україна, якщо займе перше місце, підніметься в дивізіон А, якщо займе останнє місце, опуститься в дивізіон С. Якщо ж наша збірна займе друге місце, то нічого не зміниться.
Окрім підвищення в класі, команди переможці своїх груп отримають шанс поборотись за путівку на ЄВРО, у випадку, якщо не пройдуть туди через основний квалффікаційний раунд.
  Схема розіграшу Ліги Націй
Схема розіграшу Ліги Націй
Як це буде?
В березні 2020 року, коли завершиться основна частина кваліфікації до ЄВРО 2020, знову повернеться Ліга Націй. На кожний дивізіон ( A B C D), виділена ще одна путівка на Євро, розіграють її переможці своїх груп по олімпійській системі. Наприклад, якщо Україна провалила відбір, але зайняла перше місце в групі Ліги Нації, то буде ще один шанс. Потрібно буде виграти всього два матчі, проти переможців інших груп дивізіону B. Ймовірними суперниками в такому разі можуть стати: Швеція, Туреччина, Австрія, Боснія та Герцеговина, Північна Ірландія, Уельс, Ірландія та Данія. Тобто суперники приблизно одного рівня з Україною.
Цікавим є й те, що на Євро потрапить і одна збірна-андердог, команда з дивізіону D.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна прийме Словаччину у Лізі націй без глядачів

Жеребкування основного відбіркового раунду до Євро 2020 відбудеться 4 грудня 2018 року.
Зараз ви читаєте новину «Все, що треба знати про Лігу Націй, та перспективи України в ній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі