пʼятниця, 18 липня 2008 16:36

Восьмиразова призерка Олімпійських ігор не залишає спроб потрапити до Пекіна

Знаменита бігунка Мерлін Отті візьме участь в двох стартах за чотири дні, щоб не втратити останній шанс відібратися на Ігри в Пекіні. 48-річна ямайська спортсменка, яка з Афін-2004 представляє Словенію, може стати першою в історії учасницею восьми Олімпіад. Отті виступить в Маріборі на 100-метрівці в суботу і вівторок та спробує виконати відбірний норматив до настання дедлайну в середу.

Отті не пропускала Ігри з моменту дебюту в Москві в 1980 році (у радянській столиці спринтерша здобула бронзу). За Ямайку вона бігала на шести Олімпіадах, після чого в 2002 році змінила громадянство. У активі спортсменки вісім олімпійських медалей (більше, ніж у будь-якої інший атлетки), але жодної нагороди вищої проби.

Взявши на Іграх-2000 срібло в естафеті, Отті стала найстаршою атлеткою, що виграла медаль на Олімпіаді. У її колекції також є бронза Сіднея, котра їй дісталася після того, як американка Меріон Джонс була викрита у вживанні стероїдів і позбавлена всіх нагород. Додамо, що ямайська бігунка виграла 14 медалей чемпіонатів світу, зокрема - два золота.

"Звичайно, вона хоче потрапити до Пекіна, адже у такому разі вона ввійде до історії Олімпіад. Якщо складуться ідеальні погодні умови, вона зможе пройти кваліфікацію", - сказав тренер спортсменки Срджан Джорджевіч. Зі слів словенського фахівця, Отті заважає алергія, яка давно переслідує її і турбує з квітня по другу половину липня.

"Спорт-Экспресс"
Зараз ви читаєте новину «Восьмиразова призерка Олімпійських ігор не залишає спроб потрапити до Пекіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі