вівторок, 27 жовтня 2020 22:29

Воротар заслужив на виклик у збірну України: чому "Шахтар" не програв "Інтеру"

Воротар заслужив на виклик у збірну України: чому "Шахтар" не програв "Інтеру"
Анатолій Трубін став головним героєм матчу. Фото: ФК "Шахтар"

У 2 турі Ліги чемпіонів "Шахтар" розписав нульову нічию із "Інтером". Що потрібно знати про гру?

Луїш Каштру не змінив переможний склад. "Гірники" виставили тих самих футболістів, що і тиждень тому у Мадриді. Попри те, що кадрові можливості команди збільшилися. Ряд провідних гравців повернулися після коронавірусу, але опинилися на лаві запасних.

Вихід Тайсона зламав гру "Шахтаря". На початку зустрічі поле покинув форвард господарів Дентіньо через травму. Замість нього вийшов Тайсон, який зовсім загубився на позиції нападника. Бразильця постійно тягло на фланги, в глибину, де він скоріше заважав партнером.

Каштру зробив ставку в атаці на правий фланг. Тете завдяки швидкісним та індивідуальним діям створював гостроту. Йому активно допомагав правий фланговий захисник Додо та намагався створювати кількісну перевагу Марлос чи Маркос Антоніо. Але потуг "гірників" в атаці не вистачило навіть для одного серйозного моменту біля воріт Саміра Хандановича.

Антоніо Конте намагався використати відсутність досвіду у Віктора Корнієнка. Італійський клуб зробив ставку на лівий фланг, де Ашраф Хакімі переграв лівого оборонця господарів. Добре, що командні дії та везіння допомогли уникнути великих проблем.

Найбільшою проблемою були закидання за спини захисникам, які в окремих випадках призводили до "пожеж" біля воріт Трубіна

Лоутаро Мартінес став головним героєм матчу. Аргентинський нападник мав найбільше нагод більше воріт "Шахтаря", але так і не зміг забити гол.

"Шахтарю" вдалося закрити Ромелу Лукаку. Захисникам "гірників" вдалося позбавити зіркового форварда м'яча біля власних воріт. Лукаку тільки міг розраховувати на те, щоб спиною до воріт суперника отримувати м'яч поблизу воріт "Шахтаря".

Анатолій Трубін змусив забути за відсутність Андрія Пятова. 19-річний голкіпер "гірників" не тільки неодноразово рятував свою команду, але додавав впевненості власною грою всім партенрам.

Арбітр не справився із матчем. Болгарський суддя Георгій Кабаков не завжди приймав правильні рішення. Помилявся як у простих епізодах , так і не наважився поставити пенальті у ворота "Шахтаря" наприкінці гри за фол на Лукаку.

"Інтер" втратив віру у перемогу. Гості створили багато моментів біля воріт Трубіна, але майстерність воротаря та промахи зі зручних позиції призвели до того, що гравці "Інтера" почали нервувати, поспішати. Це призвело до помилок, хаотичних дій та повної втрати віри у власну перемогу. З кожною хвилиною другого тайму "Інтер" втрачав віру у забитий гол.

Каштру обрав єдиний можливий варіант для здобуття очок. Грати проти "Інтера" першим номером та давати йому простір було б самогубством. Тренерський штаб "Шахтаря" побудував гру через кількісний захист, щоб нівелювати перевагу суперника в класі. Розраховуючи в атаці на швидкі атаки. Найбільшою проблемою були закидання за спини захисникам, які в окремих випадках призводили до "пожеж" біля воріт Трубіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каштру натякнув на відхід із "Шахтаря"

Наступний свій матч у Лізі чемпіонів "Шахтар" проведе 3 жовтня проти "Боруссії" Менхенгладбах. Гра пройде на НСК "Олімпійський. Початок матчу – о 19. 55.

Зараз ви читаєте новину «Воротар заслужив на виклик у збірну України: чому "Шахтар" не програв "Інтеру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі