неділя, 23 червня 2019 20:11

Воронін привіз Ващуку труси Торреса

Воронін привіз Ващуку труси Торреса
У 19 років Торрес став кращим бомбардиром "Атлетіко", а в 27 "Лівепуль" продав іспанця, бо його результативність пішла на спад

У п'ятницю, 21 червня, 35-річний Фернандо Торрес оголосив про завершення кар'єри.

Фернандо Торрес народився 20 березня 1984 року в провінційному містечку Фуенлабраді поблизу Мадрида. Він був третьою дитиною у батьків. Хосе і Флорі Торрес вже виховували його старшого брата Ісраеля і сестру Марі. Маленький Фернандо був спокійним малюком, на відміну від Ісраеля й Марі, які були неймовірними бешкетниками.

Коли хлопчикові виповнилося 4 роки, він почав цікавитися футболом. Батьки помітили інтерес сина і в 5 років віддали його в першу футбольну команду "Парк 84".
Кожну вільну хвилину він бігав з м'ячем. Правда, граючи з братом, частіше виступав в ролі воротаря. Одного разу Ісраель так вдарив по воротах, що вибив Фернандо два зуба. Після цього випадку Торрес вирішив закінчити кар'єру голкіпера.

В 1995 році 11-річний Фернандо приєднався до мадридського "Атлетіко". За визнанням самого Торреса, вибору клубу посприяв його дідусь. Він не був фанатом футболу, але як тільки справа стосувалася "Атлетіко", дідусь ставав просто божевільним.

У 1999 році, коли 15-річний Фернандо підписав професійний контракт з "Атлетіко". У 2001 році дебютував в основному складі команди. У першому сезоні у Прімері Торрес забив 13 м'ячів, а вже в наступному став найкращим бомбардиром команди. Тоді ж Фернандо обрали капітаном "Атлетіко". На той момент хлопцю було всього 19 років.

У Фернандо дитячі риси обличчя. Можливо, саме тому футболістові дали прізвисько Ель Ніньо, що в перекладі означає "малюк". Але результати він показував аж ніяк не дитячі. І для "Атлетіко Мадрид", і для збірної Іспанії він став ідеальною машиною для забивання голів.

Торрес рано спалахнув і так само рано й згаснув

У 2007 році Фернандо Торрес отримав вражаючу пропозицію від англійського "Ліверпуля", покинув рідний клуб і переїхав до Англії. У першому ж сезоні Торрес забив 24 м'ячі в прем'єр-лізі, таким чином побивши рекорд за кількістю голів, забитих іноземцем-дебютантом.

На Євро-2008 Торрес став чемпіоном і героєм фіналу – автором єдиного забитого м'яча. Він обігнав у ривку захисника й випередив воротаря Леманна. Німці понадіялися один на одного, а Фернандо перекинув м'яч у сітку. Це був зоряний час іспанця.

Два роки в "Ліверпулі" він провів успішно, але в сезоні 2010-2011 результати його погіршилися.

У січні 2011 року "Ліверпуль" продав 27-річного Фернандо Торреса "Челсі" за 58,5 млн євро – на той момент для клубу це був найдорожчий трансфер. "Аристократи" запропонували Ель Ніньо зарплату в 175 тисяч євро в тиждень. Всі чекали зливи голів, але й подумати не могли, що Торрес, який рано спалахнув, так само рано й згасне – у 110 матчах за "синіх" лише жалюгідні 20 забитих м'ячів. Але в складі "Челсі" Фернандо став володарем Кубка Англії, а також переміг у Лізі чемпіонів і Лізі Європи.

У 2014 році 30-річного Торреса нарешті віддали в оренду до "Мілана". Там був один забитий м'яч у десяти матчах. Хтозна, як би склалася доля, якби нападник не повернувся в рідний "Атлетіко". Він забив 14 м'ячів у сезоні і в травні 2015 року був визнаний кращим гравцем команди на думку уболівальників.

У 2018 році Фернандо їде до Японії, але особливих лаврів там не здобуває. Влітку 2019 оголошує про завершення кар'єри.

З дружиною Олалією Домінгес футболіст познайомився ще в дитинстві. Одружилися вони в 2009 році. У пари народилася донька Нора, а через півтора року - син Лео. Коли молодому батькові в пологовому будинку винесли його первістка, він повідомив журналістам, що це – найкращий його трофей. У 2015 році Торрес в третій раз став батьком - у подружжя народився син.

Кумедний епізод трапився із Торресом під час переможного матчу з Україною на Кубку світу-2006. Фернандо рвався до воріт нашої збірної, а захисник Владислав Ващук смикнув іспанця за труси. Суддя призначив пенальті й Іспанія перемогла – 4:0. Через кілька років одноклубник Торреса Андрій Воронін, який теж виступав за "Ліверпуль" привіз Ващукові в подарунок труси Торреса.

Загалом у 272 матчах за "Атлетіко" Торрес відзначився 95 разів. У 110 матчах за збірну Фернандо забив 38 м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «Воронін привіз Ващуку труси Торреса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі