четвер, 15 листопада 2007 16:12

Володарі національних Кубків в Лігу чемпіонів поки не потраплять

Опозиція провідних європейських ліг змусила президента УЄФА Мішеля Платіні відмовитися від надання місць в Лізі чемпіонів переможцям національних Кубків, інформує www.sport.com.ua.

Платіні виклав новий варіант плану реформ в Ньоне на засіданні Стратегічної ради УЄФА, яка об"єднує представників ліг, асоціацій і клубів. Цей план повинен тепер бути затверджений 1 грудня на засіданні виконкому УЄФА.

Платіні довелося пожертвувати найбільш спірною частиною свого плану, яка резервувала чотири місця для володарів Кубків 16 провідних країн. Замість них боротьбу за путівки в ЛЧ поведуть 16 команд з тих же країн, які займуть в своїх національних чемпіонатах (залежно від їх рейтингу) четверті, треті або другі місця. Правда, тепер пробитися в груповий турнір їм буде набагато важче.

Головним опонентом "плану Платіні" була група G-14, яка об"єднує 18 провідних клубів Європи. На її думку, такі зміни могли б підірвати репутацію Ліги чемпіонів. Цю оцінку розділяє, наприклад, і наставник лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер, який призвав "бути дуже обережним, вносячи зміни у формат Ліги чемпіонів", оскільки, на його думку, поява в турнірі відверто слабких команд може привести до матчів, які не матимуть ніякого значення. А це поставить під загрозу якість турніру".

У свою чергу, Платіні висловив свою думку по приводу кылькості  іноземних гравців, що росло, в англійському футболі:

- Це дуже небезпечна тенденція, загрозлива самобутності англійського футболу. Але це не моя проблема, не проблема УЄФА, а проблема англійського парламенту. У Франції я б вів рішучу боротьбу з цим явищем, оскільки воно представляє небезпеку для французького футболу.
Зараз ви читаєте новину «Володарі національних Кубків в Лігу чемпіонів поки не потраплять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі