пʼятниця, 05 листопада 2010 11:53

Володар трьох Кубків Стенлі спробує вивести Україну в світову еліту

Володар трьох Кубків Стенлі спробує вивести Україну в світову еліту

Національну збірну України з хокею очолив знаменитий канадський фахівець 57-річний Дейв Льюїс. Його помічниками стали Дмитро Христич, Юрій Шундров і Михайло Захаров. Контракт з канадським тренером підписаний до кінця сезону.

Головне завдання Льюіса - вивести збірну України у еліту світового хокею.

У 70-х і 80-х роках Дейв Льюїс виступав за клуби НХЛ "Нью-Йорк Айлендерс", "Лос-Анджелес Кінгс", "Нью-Джерсі Девілз" і "Детройт Редвінгс". Всього в НХЛ він провів більше 1000 матчів.

Після завершення кар'єри хокеїста Льюіс протягом 14-ти сезонів входив в тренерський штаб "Детройта", який за цей період виграв три Кубки Стенлі. У 2003 році Льюїс був призначений менеджером (аналогічно посаді головного тренера) "Детройта", де пропрацював два сезони. У 2006 році Льюїс був призначений менеджером "Бостон Брюінз", але після закінчення сезону був звільнений.

На Олімпіаді-2010 Льюїс був асистентом Михайла Захарова у збірній Білорусі. Що стосується Михайла Захарова, то екс-керманич збірної України увійшов до тренерського штабу Льюіса.

Нагадаємо, що збірна України протягом чотирьох сезонів не може повернутися у елітний хокейний дивізіон. У чемпіонаті світу-2011, що відбудеться з 17 по 23 квітня у Києві, наші хокеїсти зіграють з Казахстаном, Польщею, Великобританією і Литвою. У еліту проб'ється лише переможець чемпіонату.

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «Володар трьох Кубків Стенлі спробує вивести Україну в світову еліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі