середа, 28 листопада 2007 17:09

Володар гірськолижного Кубка світу Свіндаль розбився на трасі (ФОТО)
6

Володар Кубка світу з гірськолижному спорту, норвежець Аксель-Лунд Свіндаль розбився під час тренування швидкісного спуску на американському гірськолижному курорті Бівер-Крік (штат Колорадо) і був екстрено госпіталізований з великою кількістю травм.


Падіння відбулося прямо перед фінішем - Аксель-Лунд невдало приземлився після останнього стрибка. Тепер лідерові загального заліку, який дивом уникнув переломів і розривів, швидше за все, доведеться пропустити декілька етапів.


За словами лікаря норвезької команди, у Свіндаля глибокий поріз на лівій нозі, вибито декілька зубів, перелом щелепи і подвійний перелом носа, сильний удар голови. Спортсменові наклали 13 швів, він знаходиться в лікарні. Медики повідомили, що травми Свіндаля не дозволять йому знов приступити до тренувань протягом достатнього довгого часу. Їх сильно турбує глибина рани на нозі, тому в четвер пацієнта чекає операція.


Аксель Лунд Свіндаль чудово почав сезон, вигравши дві з чотирьох гонок, включаючи супергігант в минулу неділю в Лейк-Луісі. Він очолює загальний залік з 234-а очками, у його головного суперника Бені Райха (Австрія) - 166 балів.

Найближчий етап Кубка світу пройде в Бівер-Кріку з четверга по неділю. Його учасники виявлять найсильніших в швидкісному спуску, супергіганті, гігантському слаломі і суперкомбінації, повідомляє NEWSru.com.

Фото Reuters
Зараз ви читаєте новину «Володар гірськолижного Кубка світу Свіндаль розбився на трасі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі