вівторок, 19 лютого 2019 15:02

"Випивали, коли в двері постукав Лобановський" - Дем'яненко святкує 60-річний ювілей
4

Фото: Анатолій Дем'яненко з військовим

Багаторічний капітан "Динамо" Анатолій Дем'яненко сьогодні відзначає 60-річний ювілей.

Славетний у минулому захисник київської команди згадав неоднозначні ситуації в своїй кар'єрі.

"У 1980-х у "Динамо" була традиція. Увечері на базі збиралися в умовленому місці - розслабитися. Випивали. І ось уявіть ситуацію. Ми зібралися, вже налили в стакани. І тут стукіт у двері. Всі відразу напружилися. На правах капітана грізним командирським тоном запитую: "Прізвище, ім'я, по батькові?". У відповідь чую з розстановкою: "Валерій Васильович Лобановський".

Або ще один епізод на цю тему. Якось "Динамо" вирушило у США на один із комерційних представницьких турнірів. Додому поверталися з Лос-Анджелеса. У "дьюті-фрі" один з одноклубників купив пляшку горілки. Розплачується вже. Чує, його ззаду хтось за руку смикає. Невдоволено розвертається, а там – Лобановський. Дивиться на гравця і запитує: "А це що таке?". Хлопець не розгубився: "Додому везу – як сувенір". Валерій Васильович подивився на нього і хмикнув: "Гаразд, тільки після прильоту покажеш мені цей сувенір".

Хтось вважав, що, як тренер, я занадто м'який. Не згоден із цим, – наголошує Анатолій Васильович. – Коли потрібно було покарати футболіста, майже завжди це робив.

Пригадую історію під час перебування на посаді головного тренера "Динамо": бразилець Діого Рінкон запізнився на збір команди на 10 днів. Був оштрафований на 100 тисяч доларів. Ми з президентом клубу виробили систему штрафів. Найбільш проблемними гравцями у Динамо для мене були Рінкон, Родріго і Алієв", - передає слова легендарного динамівця Футбол 24.

Автор: Анатолій Дем'яненко з Олегом Протасовим
 

Національна збірна України серед ветеранів підготувала зворушливе привітання для ювіляра.

"Анатолію ДЕМ'ЯНЕНКУ – 60!

Автор: Анатолій Дем'яненко
 

Видатний український футболіст та тренер, нині головний тренер Національної збірної України серед ветеранів Анатолій Дем'яненко сьогодні відзначає 60-річний ювілей! Ми пишаємося, що у нашій команді є справжня легенда вітчизняного футболу, людина чесна та порядна, патріот, який все життя присвятив служінню улюбленій справі.

Автор: Анатолій Дем'яненко з військовим
 

У цей святковий день щиро вітаємо нашого улюбленого тренера! З роси і води, шановний Анатолію Васильовичу! Довгих років плідної роботи, міцного здоров'я та сімейного затишку!", - йдеться у повідомленні.

Автор: Анатолій Дем'яненко з Володимиром Лозинським
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легіонер "Динамо" похизувався радісною звісткою українською мовою

У складі "Динамо" Анатолій Дем'яненко є 5-разовим чемпіоном СРСР (1980, 1981, 1985, 1986, 1990), 4-разовим володарем Кубка СРСР (1982, 1985, 1987, 1990), переможцем Кубка володарів Кубків УЄФА (1986) та віце-чемпіоном Європи у складі союзної збірної (1988).

Зараз ви читаєте новину «"Випивали, коли в двері постукав Лобановський" - Дем'яненко святкує 60-річний ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі