Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2007 21:02

Вінер: за Безсонову на чемпіонаті світу клопотав Бубка

Головний тренер збірної Росії з художньої гімнастики Ірина Вінер продовжує шукати причини поразки своїх спортсменок Віри Сесіної і Ольги Капранової на чемпіонаті світу в багатоборстві. Перемога українки Ганни Безсонової, на її думку, викликана, у першу чергу, не спортивними, а політичними причинами. Про це Вінер заявила в інтерв"ю Агентству спортивної інформації "Весь Cпорт".

- У нинішній збірній Росії зібрався дуже хороший колектив тренерів і спортсменок, які націлені тільки на один результат - перемогу, - відзначила Ірина Вінер. - Але не завжди наша робота буває оцінена гідно. Так трапилося і на чемпіонаті світу в Патрах. Вважаю, що Віра Сесіна і Оля Капранова програли не зі спортивних причин. Наприклад, я знаю, що минулого року українська гімнастка Ганна Безсонова написала лист в Міжнародний олімпійський комітет (МОК), що росіянки на чемпіонаті світу-2005 у Баку виграли нечесно. Цією справою займався особисто член МОК України Сергій Бубка, який цього разу після перемоги Безсонової дзвонив президентові Міжнародної федерації гімнастики (FIG) Бруно Гранді і дякував йому за сприяння. Я навіть захвилювалась і перед фіналом групових вправ, зателефонувала нашому членові МОК Віталієві Георгійовичу Смирнову, щоб розповісти про ситуацію. Я чудово розумію, мало кому сподобається, що 10 років поспіль виграють тільки російські дівчата. Мені передали слова одного з високопоставлених чиновників FIG після перших днів змагань: "Це чемпіонат світу чи чемпіонат Росії?!" Сесіна з Капрановою виступали у дуже нервовій обстановці. І Оля Капранова не витримала, хоча основну ставку, не приховуватиму, ми робили на неї. Окремі вправи вона відпрацювала блискуче, але перед багатоборством з нею "попрацювали" мама з сестрою – перехвалили. Після того, як помилилася Капранова, основний удар довелося тримати Вірі Сесіній. І вона справилася, за 12 виходів на килим у Патрах не припустившись жодної помарки. Вона не програла золоту медаль, перемогу у неї просто вкрали.

Ірина Вінер також додала, що в число двох членів суддівських бригад, обслуговуючих змагань, увійшли представники таких негімнастичних країн, як ПАР, Австралія, Швейцарія, Японія.

- Причому друга суддівська бригада судила абсолютно нормально. Тепер арбітрів "міжнародного пулу" чекає розбір польотів у FIG. До Швейцарії викликані незалежні експерти, які ще раз переглянуть плівку із записом виступів наших дівчат і Безсонової, – і дадуть свою оцінку. Мене обнадіює, що голова технічного комітету FIG з художньої гімнастики Егле Абруццині вже висловилася в тому дусі, що в гімнастиці не повинно бути шовінізму: якщо представники однієї країни сильніші, вони і повинні перемагати. Ви знаєте, я ніколи просто так не говоритиму. Коли Сесіна з Капрановою провалилися на Універсіаді в Бангкоку місяць тому, я публічно і досить жорстко їх відчитала. Тоді вони програли Безсоновій абсолютно справедливо. Але цього разу Сесіна виступила бездоганно і повинна була стати чемпіонкою світу, - підкреслила Ірина Вінер.

Зараз ви читаєте новину «Вінер: за Безсонову на чемпіонаті світу клопотав Бубка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути