середа, 21 лютого 2007 12:40

ВІЛ-інфікований екс-чемпіон світу повертається на ринг

  Томмі Моррісон в 1996 році.
Томмі Моррісон в 1996 році.

Американський боксер-важкоатлет Томмі Моррісон, 38 років, який в 1996 році вимушено завершив кар"єру через позитивний результат тест на ВІЛ-інфікованість, оголосив про повернення на ринг, повідомляє Лєнта.ру. Свій 47-й бій спортсмен, який заявляє, що він завжди був абсолютно здоровий, проведе в найближчий четвер 22 лютого.

4-раундовый поєдинок Моррісона проти американця Джона Касла пройде в Честері (штат Західна Вірджинія) і не транслюватиметься жодним з телеканалів.
- Повернення зайняло багато часу, - сказав Моррісон. - Я знаю, що ніколи не був ВІЛ-інфікованим. Але мене просто вигнали із спорту.

В листопаді 1996 року американець виходив на ринг вже після позитивних результатів тестів, але той бій не був офіційно санкціонований. В останні місяці Моррісон пройшов ще декілька перевірок, які показали, що він здоровий. За свою кар"єру американець провів 50 боїв, в яких здобув 46 перемог (40 - нокаутом).

7 червня 1993 року він переміг Джорджа Формена і завоював чемпіонський пояс WBO (Всесвітня боксерська організація), але через декілька місяців втратив цей титул. 7 жовтня 1995 року Моррісон зазнав поразки від відомого англійця Леннокса Люіса, незабаром після чого було оголошено про йогоВІЛ-інфікованість.

Зараз ви читаєте новину «ВІЛ-інфікований екс-чемпіон світу повертається на ринг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі