вівторок, 06 жовтня 2020 21:00

Відмова гравців знищила рівень команди Андрія Шевченка

Відмова гравців знищила рівень команди Андрія Шевченка
Андрій Шевченко має серйозні кадрові проблеми. Фото: УАФ

Збірна України стала тягарем, чи навіть проблемою. Всі хочуть поїхати на Євро, але не всі хочуть грати за збірну у звичайних матчах.

Вектор розвитку футболу явно звернув в бік клубів. Ліга чемпіонів, провідні європейські чемпіонати - це сотні мільйонів євро заробітку та хороші особисті контракти. Інститут збірних не може цього запропонувати. Збірні – це, скоріше, можливість зайвий раз привернути до себе увагу та перейти у кращий клуб або отримати кращий контракт.

В умовах коронавірусу Ліга чемпіонів відбудеться у режимі три тури поспіль, потім пауза на збірні та знову три тури поспіль. Тобто, потрібно грати кожного тижня, як у чемпіонаті, так і єврокубках.

Додаткове навантаження збірних гравці просто не витримають. Втома від матчів збірної коштувала травми динамівцю Олександру Тимчику, який пропустив важливі матчі кваліфікації Ліги чемпіонів. Тому Мірча Луческу не дуже хоче відпускати гравців. Плідна робота з підготовки та відновленню гравців може піти просто коту під хвіст. Денис Попов тільки залікував свої пошкодження, які не давали йому грати майже 2 місяці. Виклик у молодіжну збірну України може все повернути на попередні позиції. Ніхто не знає, як перенесе організм багатостраждального Віктора Циганкова три виснажливі матчі збірної. Йому скоро грати в Лізі чемпіонів. За півтора тижня повернуться виснаженні емоційно та фізично футболісти. Ушкодження лідерів "Динамо" Владислава Супряги та Віталія Буяльського навіть на руку для Мірчі Луческу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яремчуку не варто шантажувати "Гент"

У "Шахтарі" вистачає вікових гравців - Тарас Степаненко, Марлос, Андрій Пятов, Сергій Кривцов, Жуніор Мораес. Матчі проти Франції, Іспанії та Німеччини звичайно матимуть наслідки. В цих іграх потрібно грати на максимумі можливостей. Щонайменше - їх чекає дуже непросте відновлення, а можуть бути травми. "Гірники" зараз і так не в найкращих ігрових та фізичних кондиціях через довгий минулий сезон. Коронавірус в Пятова та Степаненка дуже доречний загалом для "Шахтаря" в цій ситуації, як би дико це не лунало.

Безус відверто підвів "Гент" у матчі кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Динамо". Володимир Шепелєв не грає за "Динамо". Обох гравців довикликали, бо більше нікого

Україна - не Франція, Німеччина та Іспанія, які мають гравців на 3 склади. Не приїзд окремих футболістів чи навіть групи гравців, не стає проблемою. Для Андрія Шевченка кожен футболіст важливий.

Відсутність великої кількості гравців повертає збірну України назад. В часи, коли в національну команду брали не за успішні виступи на клубному рівні, а тільки тому, що більше не було кого. Роман Безус відверто підвів "Гент" у матчі кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Динамо". Володимир Шепелєв не грає за "Динамо". Обох гравців довикликали, бо більше нікого.


Рівень національної збірної, який створив Шевченко за останні роки, просто знищений. Попередні напрацювання втраченні. Все потрібно починати з почакту. Шевченко дав гравцям набагато більше, ніж отримав навзаєм.

7 жовтня Україна зіграє контрольний матч проти Франції в Парижі. 10 та 13 жовтня прийматимемо в Києві Німеччину та Іспанію відповідно у рамках Ліги націй.

Зараз ви читаєте новину «Відмова гравців знищила рівень команди Андрія Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі