понеділок, 08 вересня 2008 17:00

Ветеран "Ліверпуля" не гратиме в Лізі Чемпіонів через нові правила

Центральний захисник Самі Хююпя засмучений тим фактом, що Ліверпуль не включив його в заявку на Лігу Чемпіонів.

Нові правила УЄФА вимагають, щоб в заявці з 25-ти чоловік присутні принаймні 8, народжених в державі, в якій розташований клуб.

Фінський захисник Хююпя став одним з легіонерів, вимушено виключених із заявки і, таким чином, не зможе взяти участь в матчі проти Марселя через тиждень.

Ветеран Ліверпуля визнає, що шокований тим фактом, що не зіграє в Європі, проте все одно сподівається допомогти клубу цього сезону.

"Вирішення тренера не включати мене в заявку мене дуже розладнало", повідав він Liverpool Echo. "Я розумію, що основною причиною послужили нові правила УЄФА, але все одно ця новина була такою, що шокує і несподіваною.

"Більше всього я незадоволений тим, як це об"явили: клуб не захотів мене продавати, тому я дізнався про те, що не зіграю в Лізі Чемпіонів, лише після закриття трансферного вікна. Клуб публічно заявив, що поступали пропозиції щодо мого трансферу, проте всім було відмовлено. Отже, сподіваюся, це означає, що цього сезону на мене ще розраховують.

"Я не знаю, захотів би я йти чи ні, якби дізнався про таке рішення до закриття трансферного вікна."
Нові правила УЄФА свідчать, що чотири гравці в заявці повинні бути випускниками академій, що знаходяться в тій же державі, що і клуб (в даному випадку - Англія), і ще чотири повинні бути випускниками академії безпосередньо клубу.

По другому критерію у Ліверпуля проходять Джеймі Каррагер, Стівен Джеррард, Джей Сперінг і Стівен Дарбі, а по першому - Роббі Кин, Джермейн Пеннант, Стів Ірвін і Мартін Келлі.

football.ua
Зараз ви читаєте новину «Ветеран "Ліверпуля" не гратиме в Лізі Чемпіонів через нові правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі