пʼятниця, 15 листопада 2019 15:26

Верховна Рада створила комісію, яка шукатиме корупцію в українському футболі

Верховна Рада створила комісію, яка шукатиме корупцію в українському футболі
В комісії працюватимуть 10 депутатів

Верховна рада України підтримала створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з корупції в Українській асоціації футболу (УАФ). Відповідну постанову підтримали 260 народних депутатів, передає РБК-Україна.

Передбачається, що ця комісія перевірить можливі факти корупції президентом УАФ Андрієм Павелком, який в парламенті 8 скликання очолював бюджетний комітет, при вирішенні питання про фінансування будівництва футбольних полів зі штучним покриттям, а також факти можливого розкрадання бюджетних коштів, виділених на цю програму.

Кількісний склад тимчасової слідчої комісії складе 10 народних депутатів, виходячи із забезпечення такого представництва: один представник від двадцяти народних депутатів, але не менш як по одному народному депутату України від кожної депутатської фракції (депутатської групи).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді передумали створювати ТСК щодо Павелка, наполягає тільки Суркіс

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції встановило 12 випадків конфлікту інтересів, коли Павелко в 2017-2018 роках лобіював виділення 640 млн гривень на будівництво футбольних майданчиків зі штучним покриттям.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада створила комісію, яка шукатиме корупцію в українському футболі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі