Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 12:00

Велоспорт. Контадор виграв "Вуельту" та увійшов до історії

Іспанець Альберто Контадор став переможцем велобагатоденки "Вуельта"-2008. Таким чином, Контадор увійшов до п"ятірки велогонщиків, яким вдавалося зайняти перші місця на трьох найбільших велобагатоденках, - "Вуельті", "Джіро д"Італія" та "Тур де Франс".

На останньому етапі гонки Контадор зайняв 50-е місце з відставанням у 15 секунд від переможця - данця Матті Брешеля - та відривом у ті ж самі 15 секунд від основного суперника в загальному заліку американця Леві Лейфаймера.

Контадор став переможцем трьох супербагатоденок протягом 15 місяців. У 2007 році іспанець виграв "Тур де Франс", у 2008 році - зайняв перше місце на "Джіро д"Італія". Попереднє досягнення належало французу Бернару Іно, який на рубежі 1970-80-х років здобув три титули протягом 26 місяців.

Також за історію велоспорту переможцями трьох найбільших гонок ставали бельгієць Еді Меркс, француз Жак Анкетіль та італієць Феліче Джімонді.

25-річний Контадор, який виступає за швейцарську команду "Астана", в загальному заліку показав результат 80 годин, 40 хвилин і 23 секунди. Відрив від Лейфаймера склав одну хвилину та одну секунду. Третє місце зайняв переможець "Тур де Франс"-2008 іспанець Карлос Састре, що відстав від Контадора на чотири хвилини та 31 секунду.

"СпортОнЛайн"

Зараз ви читаєте новину «Велоспорт. Контадор виграв "Вуельту" та увійшов до історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути