пʼятниця, 19 вересня 2008 12:27

Велогонщика позбавили чемпіонства п"ятирічної давнини: провиною всьому допінг

Велогонщика позбавили чемпіонства п"ятирічної давнини: провиною всьому допінг
Австралійський велогонщик Марк Роланд дискваліфікований за застосування забороненого препарату соматотропіну (гормон зростання), який він використовував ще в 2003 році. У заяві Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) йдеться, що факт вживання соматотропіну був встановлений за підсумками спеціального розслідування, повідомляє AFP.

Роланд застосовував допінг 27 серпня та 5 грудня 2003 року, а 7 грудня 2003 року став переможцем гонки Grand-prixCyclingClassic. Крім того, WADA встановило, що 27 серпня 2003 року, 5 грудня 2003 року, а також 16 листопада 2004 року Роланд вживав заборонений анаболікдегідроепіандростерон.

За словами керівника Спортивного антидопінгового агентства Австралії (ASADA) Річарда Інгса, ASADA розслідувало справу Роланда сумісно з державними структурами. Велогонщик дискваліфікований до 24 квітня 2010 року, а всі його результати з 27 серпня 2003 року анулювані.

Соматотропін є сильним анаболіком, який сприяє інтенсивному синтезу протеїнів. У зв"язку з цим у спортсмена збільшується м"язова маса. Крім того, гормон зростання сприяє спалюванню жиру та укріплює сполучну тканину (сухожилля, кістки та хрящі).

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Велогонщика позбавили чемпіонства п"ятирічної давнини: провиною всьому допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі