неділя, 31 серпня 2008 11:05

Великобританія не має наміру проводити всесвітню естафету олімпійського вогню перед Іграми в Лондоні

Організатори Олімпіади-2012 в Лондоні не мають наміру проводити естафету Олімпійського вогню за межами Великобританії. Про це розповіла в інтерв"ю газеті The Sunday Times член британського уряду Теса Джоуелл, яка займається питаннями проведення Ігор.

Зі слів Джоуелл, вона "з великим ентузіазмом" поставилася до ідеї проведення естафети Олімпійського вогню лише по території Великобританії. Таким чином, пояснила міністр, кожен житель Великобританії, як в селах, так і в мегаполісах, зможе відчути себе частиною Олімпійського руху.

The Sunday Times стверджує, що оргкомітет Ігор-2012 має намір найближчим часом офіційно оголосити про відмову від всесвітньої естафети олімпійського вогню. В той же час, підтвердження цієї інформації з будь-яких інших джерел не надходило.

Джоуелл також повідомила, що оргкомітет Ігор в Лондоні докладе всіх зусиль, щоб кожен житель країни отримав можливість відвідати змагання. Вона зазначила, що на Олімпіаді-2008 в Пекіні на деяких заходах були незайняті місця. "Наша мета - добитися того, щоб на всіх змаганнях Лондоні не залишалося жодного вільного місця", - сказала Джоуелл.

Всесвітня естафета Олімпійського вогню напередодні Ігор в Пекіні супроводжувалася на деяких етапах акціями протесту борців за незалежність Тибету. Так, в Лондоні і Парижі естафета була практично зірвана, а в Сан-Франциско її маршрут довелося міняти з міркувань безпеки, що викликало незадоволення глядачів.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Великобританія не має наміру проводити всесвітню естафету олімпійського вогню перед Іграми в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі