пʼятниця, 23 січня 2009 10:48

Вболівальники "Авангарду" заступились за винних у смерті Черепанова

Уболівальники омського хокейного клубу "Авангард" написали відкритий лист в адресу керівництва КХЛ з проханням пом"якшити покарання працівникам "Авангарду", яких визнали винними в смерті гравця команди Олексія Черепанова. Уболівальники вважають, що рішення КХЛ "не відповідають принципу адекватності міри покарання". Звернення опубліковане на сайті фанатів "Авангарду" Bloodyhawks.ru.

Лист адресований голові опікунської ради КХЛ Сергію Наришкіну і голові ради директорів КХЛ В"ячеславу Фетісову. Кожен уболівальник може підписатися під зверненням, заповнивши спеціальну форму.

16 січня 2009 року дисциплінарний комітет КХЛ виніс довічну дискваліфікацію президентові "Авангарду" Костянтину Потапову, генеральному менеджерові Анатолію Бардіну і лікареві Сергію Бєлкіну. Ще один лікар команди Дмитро Батушенко був дискваліфікований на два роки.

У листі уболівальників "Авангарду" наголошується, що перед початком сезону-2008/09 Черепанов пройшов перевірку в державній лікувальній установі. На думку фанатів, лікарі клубу, що не є професійними кардіологами, не могли поставити точний діагноз.

Уболівальники просять керівництво КХЛ переглянути рішення дисциплінарного комітету про дискваліфікацію Бардіна, Бєлкіна і Батушенко. Відзначимо, що Потапов залишив пост президента "Авангарду" ще до рішення про його дискваліфікацію. Незабаром ця посада була скасована.

За підсумками проведеного прокуратурою розслідування обставин смерті Черепанова з"ясувалося, що хокеїст страждав міокардитом - захворюванням, несумісним із заняттями професійним спортом. Спортсмен приймав заборонений препарат кордіамін, але використовував його не як допінг, а як ліки проти хвороби серця.

Відомий фахівець з боротьби з допінгом Микола Дурманов, який очолив медичний центр КХЛ, який був створений після смерті Черепанова, заявив, що лікарі "Авангарду" знали про хворобу Черепанова. 13 жовтня 2008 року хокеїст, якому було 19 років, знепритомнів під час матчу з "Витязем" і через декілька годин помер в лікарні підмосковного міста Чехов.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Вболівальники "Авангарду" заступились за винних у смерті Черепанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі