пʼятниця, 08 лютого 2008 19:34

Вболівальники і ЗМІ шоковані ідеєю проводити матчі прем"єр-ліги за кордоном

Ідея англійської футбольної прем"єр-ліги проводити деякі матчі турніру за кордоном викликала негативну реакцію місцевих фахівців, вболівальників і ЗМІ. В п"ятницю, 8 лютого багато англійських газет опублікували статті з різкою критикою цього плану, який може бути реалізований в сезоні-2010/11.

Планується, що через три роки в чемпіонаті Англії буде не 38 турів, а 39, причому десять матчів додаткового ігрового дня повинні проводитися за кордоном. Пари команд, які гратимуть в 39-му турі, визначить жереб, причому п"ять кращих клубів між собою не зустрінуться.

8 лютого газета The Mirror вийшла з заголовком "Продається: наша національна гра". Видання Express назвало свій матеріал "Футбол продав свою душу", The Sun - "Глобальне попередження", а Mail - "Вони вбивають нашу гру".

У всіх статтях ініціатива прем"єр-ліги називається спробою заробити гроші, яка може зашкодити основним принципам футболу. Кожна газета приводить думки відомих в Англії фахівців, більшість з яких також висловлюються проти проведення матчів національного чемпіонату за кордоном.

Головний тренер клубу "Мідлсбро" Гарет Саутгейт, дізнавшись про плани прем"єр-ліги, перепитав: "Сьогодні 1 квітня? Не думаю, що це можливо. Ця пропозиція не здається мені реальною". Голова Федерації футбольних вболівальників (FSF) Малкольм Кларк назвав ініціативу прем"єр-ліги "сміхотворною".

Lenta.Ru


Зараз ви читаєте новину «Вболівальники і ЗМІ шоковані ідеєю проводити матчі прем"єр-ліги за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі