четвер, 09 жовтня 2008 17:54

Вбивця англійського боксера проведе за гратами решту життя

Житель Великобританії Каньянта Муленга засуджений до довічного ув"язнення за вбивство боксера Джеймса Ойєболи.

Злочин був здійснений в липні 2007 року. Ойєболу застрелели після того, як він попросив Муленгу і його друзів перестати палити в барі. Боксерові, який у минулому володів титулом чемпіона Англії, було 46 років, повідомляє SkyNews.

23-річний Муленга зможе подати клопотання про дострокове звільнення не раніше, ніж відсидить 28 років. Суддя Пітер Рук назвав цей злочин "жорстоким вбивством"

Вбивство Ойєболи відбулося через три тижні після того, як у Великобританії була введена заборона на куріння в суспільних місцях. Муленга зробив чотири постріли, і дві кулі потрапили в боксера. Одна з куль потрапила в шию і зачепила сонну артерію.

Ойєболу доставили в лікарню, але через чотири дні лікарі констатували смерть головного мозку спортсмена. Родичі дали дозвіл на відключення апарату штучного дихання. Камери відеоспостереження бару, де був поранений Ойєбола, зафіксували, як Муленга покидав заклад. Незабаром злочинець був затриманий.

Головним спортивним досягненням Ойєболи є бронзова медаль, яку він завоював на Іграх Співдружності 1986 року. У півфіналі цього турніру Ойєбола програв Ленноксу Люісу, який згодом став чемпіоном світу у важкій вазі серед професіоналів.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Вбивця англійського боксера проведе за гратами решту життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі