Ексклюзиви
неділя, 23 листопада 2014 13:23

Василь переміг однією правою – 5 думок після бою Ломаченко - Піріяпіньо

Василь переміг однією правою – 5 думок після бою Ломаченко - Піріяпіньо
lomachenko.com

Минулої ночі в Макао, Китай, дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко провів перший захист свого титулу чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі. Українець в цілком односторонньому поєдинку переміг боксера з Таїланду Чонлатарна Піріяпіньо.

В четвертому раунді таєць побував у нокдауні після блискучої комбінації Василя із завершальним лівим боковим у щелепу після зміщення з лінії атаки. Це перший нокдаун Піріяпіньо в 54-х поєдинках на професіональному ринзі. В сьомому раунді Ломаченко травмував кисть лівої руки і до фінального гонгу боксував в основному правою.

В підсумку всі три судді віддали перемогу українцеві з рахунком 120:107. Тобто Ломаченко виграв кожен раунд. Виокремлюємо 5 головних вражень від бою.

Місматч

Зустріч Ломаченко – Піріяпіньо вийшла типовим місматчем – боєм без шансів для боксера з Таїланду. В Піріяпіньо не було успішних моментів у поєдинку. Він значно поступався у класі і можливостях Ломаченку. Вийшло одностороннє побиття претендента на титул, його повне декласування.

Травма

Все ішло до нокауту у середніх або пізніх раундах. Але в сьомому раунді українець травмував кисть лівої руки. Як було чути з розмови в перерві між раундами, постраждав мізинець. Решту часу шульга Ломаченко боксував однією правою (передньою). Це не завадило йому впевнено виграти за очками, але не дозволило нокаутувати суперника.

Роздутий рекорд

В боксі не рідко штучно "роздувають" рекорд (список боїв - gazeta.ua) спортсмену. Те ж саме сталося з Піріяпіньо. До бою з Ломаченком він здобув аж 52 перемоги, 33 нокаутом і лише одного разу програв. Причому єдиному супернику з іменем – індонезійцю Крісу Джону. Це був перший бій тайця за чемпіонський титул – аж на дев'ятому році профі-кар'єри. З Ломаченком він зробив другу спробу стати чемпіоном світу – знову невдалу.

Статистика ударів

За 12 раундів бою Ломаченко значно переважав суперника в кількості і точності ударів. Так, із 1006 викинутих ударів 368 дійшли до цілі – 37%. Цікаво, що із 368-ми – 309 прийшлись у голову тайця. Натомість з ударів Піріяпіньо до цілі дійшло лише 18% - 86 із 471 завданих.

Виклик Волтерсу

Після своєї перемоги Ломаченко кинув виклик чемпіону світу за версією WBA Ніколасу Волтерсу з Ямайки. "З цього моменту я хочу і буду битися тільки з чемпіонами. А розпочну з Ніколаса Волтерса", - сказав український чемпіон. Місяць тому Волтерс нокаутував філіппінця Ноніто Донейра. Той ще кілька років тому був одним з найсильніших боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Зараз ви читаєте новину «Василь переміг однією правою – 5 думок після бою Ломаченко - Піріяпіньо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути