неділя, 18 жовтня 2020 17:20

В Україні із восьми чемпіонів світу з боксу залишився тільки один

В Україні із восьми чемпіонів світу з боксу залишився тільки один
Василь Ломаченко втрати відразу 3 чемпіонські пояси. Фото: REUTERS

В України лишився один чемпіон світу. А два роки тому було 8 поясів

Після поразки Василя Ломаченка в України лишився один чемпіон світу з професійного боксу. Це Артем Далакян, пише "Чемпіон".

Ще в суботу українці володіли 4 чемпіонськими титулами, адже Ломаченко був чемпіоном за версіями WBA, WBO і WBC Franchise. А на початку 2019 року в українських боксерів було 8 чемпіонських поясів і Україна посідала по цьому показнику третє місце у неофіційному командному заліку. Поступаючись на той момент тільки США - 19 чемпіонських поясів - та Мексиці - 9.

Пройшло два роки і Олександр Усик, Василь Ломаченко та Олександр Гвоздик вже не чемпіони. Усик добровільно лишив свої чемпіонські пояси та звання абсолютного чемпіона світу в крузервейті, коли піднявся в хевівейт. Гвоздик програв чемпіонський титул Артуру Бетербієву в об'єднувальному бою рік тому, а зараз прийшла черга Василя Ломаченка, який поступився Теофімо Лопесу.

В підсумку – у нас зараз один чемпіонський пояс. І це один з найгірших показників за останні 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лопес розповів, чи дасть шанс Ломаченку на реванш

Олександр Усик проведе свій наступний бій проти Деріка Чісори 31 жовтня. Переможець поєдинку зможе вийти на чемпіонський бій.

Зараз ви читаєте новину «В Україні із восьми чемпіонів світу з боксу залишився тільки один». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі