четвер, 13 листопада 2008 17:57

В школах вивчатимуть футбол за комп"ютерною програмою

На замовлення Федерації футболу України фахівцями розроблена навчальна комп"ютерна програма зі шкільного футболу для 1-3 класів "Футбол – джерело здоров"я", яка з наступного року буде розповсюджуватися у середніх школах.

Презентація програми відбулася сьогодні в рамках семінару "Стан та перспективи розвитку шкільного футболу", організованого Міносвіти, Мінсім"ї і спорту та ФФУ.

За словами автора програми Володимира Ванджура, вона розроблена на основі програми фізкультури для 1-3 класів ЗОШ і призначена не тільки для вчителів шкіл, а й для учнів, студентів педагогічних навчальних закладів та взагалі для всіх, хто професійно чи на любительському рівні займається футболом.

Загалом програма має простий інтерфейс і дозволяє легко орієнтуватися при виборі необхідного розділу чи пункту меню. Навчальний матеріал поділено на три розділи – перший, другий, третій, які відповідають року навчання в школі (1-й клас, 2-й, 3-й).

Далі для кожного класу передбачено відповідні фізичні вправи, що розвивають фізичні якості дітей, методичні рекомендації з їх виконання, малюнки та відео з поясненням, заходи безпеки та типові помилки і шляхи їх виправлення. Як наголосив Ванджура, "будь-яку вправу чи елемент її виконання краще один раз побачити, ніж сто разів почути – і саме це програма дозволяє зробити".

Крім футболу, новий посібник містить матеріал про інші ігри, передбачені шкільною програмою, з яких також надаються правила, техніка виконання прийомів та тактика гри. І всі елементи мають відеосупровід.

Програма також містить інформацію про заняття з гімнастики, легкої атлетики, плавання та інших видів навчальних занять з фізкультури у 1-3 класах.

Для вчителів окремо розроблено розширені план-конспекти на кожне заняття з необхідними схемами та малюнками, які вже не потрібно писати, а можна лише роздрукувати.

Ванджура повідомив, що програма вже затверджена Міністерством освіти і науки України і з наступного року буде в кожному регіоні.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «В школах вивчатимуть футбол за комп"ютерною програмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі