понеділок, 25 червня 2007 15:42

В "Динамо" приїде "другий Каддурі"

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс дав інтерв"ю кореспондентові газети "Дело", в якому відповів на актуальні питання міжсезоння

- Коли варто чекати нових трансферів?

– Трансферне вікно ще буде відкритим в Україні півтора місяці. Всі основні трансфери і "Динамо", і, думаю, "Шахтар" здійснюватимуть в кінці липня — кінці серпня. Тому що зараз можна домовитися з клубами, але побачитися з самим футболістом і підписати контракт складно — триває час відпусток. Адже хочеться поговорити з гравцем особисто, дізнатися, чи дійсно він хоче перейти в "Динамо", або це, наприклад, вольове рішення президента. Я хочу зрозуміти, чи хоче футболіст розвиватися, грати за "Динамо", або він приїхав грошей заробити. Адже очевидно, що у нас зарплати значно вищі, ніж в хорватській або румунській першості.

– Тобто зараз великих трансферів чекати не варто?

– Я розумію, що всі чекають гучних трансферів, але зараз період затишшя. Так, є якісь домовленості з клубами. До нас, наприклад, приїде на перегляд з подальшим правом викупу гравець збірної Марокко, лівий півзахисник/захисник 1983 року Хікхам Махдуфі. Якщо підійде — купимо. Він, до речі, здатний витіснити з складу свого співвітчизника Ель-Каддурі.

– Флорін Чернат все ж таки переходить в "Хайдук" і чи купує "Динамо" у цього хорватського клубу нападаючого Томіслава Бушича?

– Чернат перейшов в "Хайдук" на правах оренди на один рік з правом викупу. Бушич на таких же умовах перейшов в "Динамо". Бушич — гравець молодіжної збірної Хорватії, яка завжди славилася талановитими гравцями. Думаю, що обмін хороший, тим більше що ми нічим практично не ризикуємо.

– За скільки "Динамо" може викупити Бушича, а "Хайдук" — Черната?

– "Динамо" може викупити у будь-який час Бушича за 1,5 мільйона доларів, а вони можуть придбати Черната за 2 мільйони.

– Хтось з лідерів "Динамо" може покинути команду літом?

– Це практично виключено. Хоча у нас є пропозиції по деяких гравцях, але називати імена не буду, тому що ми маємо намір зберегти їх для ігор в єврокубках. Ми самі ще хочемо підсилити дві-три позиції, які побажав Анатолій Дем"яненко. Цієї восени необхідно зіграти в Лізі чемпіонів набагато краще, ніж в минулій.

.– Які позиції маєте на увазі?

– Лівий півзахисник, кваліфікований опорний півзахисник, правий захисник і забивний нападаючий. Якщо ми зможемо добре укріпити хоча би дві з цих позицій, гра "Динамо" повинна якісно поліпшитись.

– Питання про придбання Калініченко і Тамаша вже закрите?

– Це питання навіть не піднімалося.

Зараз ви читаєте новину «В "Динамо" приїде "другий Каддурі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі