Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2007 17:52

В НХЛ з"явиться наймолодший в історії капітан команди

 

Керівництво клубу Національної хокейної ліги "Піттсбург Пінгвінз" прийняло рішення призначити капітаном команди центрального нападаючого Сідні Кросбі, інформує Лента.Ру. Офіційно про це призначення буде оголошено 31 травня ввечері за київським часом.

У 19 років і 9 місяців Кросбі став наймолодшим капітаном в історії НХЛ. У 2000 році в 19 років і 11 місяців капітаном "Тампи-Бей Лайтнінг" був призначений нинішній лідер команди Венсан Лекавалье, але згодом він позбувся цього звання.

Партнери Кросбі по "Піттсбургу" передрікають йому багаторічне капітанство.

- Я не думаю, що відбудуться великі зміни в порівнянні з минулим сезоном. Просто на його светр буде нашита буква "С". Він як був лідером команди, так і залишиться ним, - відзначив захисник "Пінгвінів" Райан Вітні.

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні Кросбі побив рекорд Уейна Гретцкі, ставши наймолодшим в історії НХЛ гравцем, який швидше за всіх набрав 200 очок. За два сезони, проведені в найильнішій хокейній Лізі світу Кросбі закинув 75 шайб і зробив 147 результативних передач, набравши в сукупності 222 очки.

У регулярному чемпіонаті 2006/07 Сідні Кросбі набрав 120 очок, ставши найрезультативнішим гравцем турніру і головним претендентом на звання найціннішого гравця (MVP) сезону. Варто відзначити, що в нинішньому сезоні "Піттсбург" вперше за останні роки вийшов в плей-офф.

Зараз ви читаєте новину «В НХЛ з"явиться наймолодший в історії капітан команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути