пʼятниця, 26 серпня 2011 16:21

В Італії скасували перший тур Серії А

В Італії скасували перший тур Серії А

Перший тур чемпіонату Італії з футболу сезону-2011/12, матчі якого повинні були відбутися 27 і 28 серпня, скасовано. Союз футболістів Італії (AIC) оголосив страйк, так як йому не вдалося домовитися про умови нової колективної угоди з керівниками клубів серії А. Про це повідомляє офіційний сайт серії А.

Минула колективна угода між гравцями та клубами минула після закінчення сезону-2010/11. AIC зробив клубам пропозицію підписати тимчасовий договір до кінця сезону-2011/12, але ліга відмовилася піти на цей крок.

Як зазначає AFP, головною причиною розбіжностей став "податок солідарності" - введена урядом Італії антикризова міра. Вона полягає в тому, що люди з високим рівнем доходів повинні платити додатковий податок.

Керівники італійських клубів вважають, що цей податок повинні платити самі гравці. За словами представників AIC, футболісти в принципі не проти платити "податок солідарності", але не хочуть бути єдиними людьми в Італії, які його платять. Гравці вимагають, щоб цей податок був оформлений законодавчо.

Крім того, AIC наполягає, щоб у разі розбіжностей з тренерами або керівниками клубів, гравців, що мають діючий контракт, не можна було усувати від тренувань з основним складом команди.

Міністр спорту Італії Роккі Крімі сказав, що в очах громадян Італії страйк футболістів є "найбільш ненормальним" в історії країни. Крімі закликав сторони забути про особисті розбіжності і закінчити цю "неприйнятну" суперечку.

Коли можуть бути зіграні матчі першого туру чемпіонату Італії, поки невідомо. Як довго триватиме страйк, також не повідомляється. Матчі другого туру поки заплановані на 11 вересня.

Раніше в серпні страйкували футболісти першого і другого дивізіонів чемпіонату Іспанії. Вони були незадоволені великими боргами по зарплаті (загальна сума - близько 50 мільйонів євро). Через страйк не були зіграні матчі першого туру чемпіонату Іспанії, які повинні були відбутися в минулий вік-енд.

Страйк закінчився 25 серпня. Чемпіонат Іспанії в першому дивізіоні розпочнеться матчами другого туру (27, 28 і 29 серпня). Матчі першого туру перенесені на 21 і 22 січня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «В Італії скасували перший тур Серії А». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі