субота, 24 жовтня 2020 06:11

В історії ель-класико "Барселона" випереджає "Реал" на один м'яч

В історії ель-класико "Барселона" випереджає "Реал" на один м'яч
Ліонель Мессі найкращий бомбардир ель-класико. Фото Рейтер

Сьогодні відбудеться перше в цьому сезоні "Ель-класико". Мадридський "Реал" поїде в гост до "Барселони".

Згадуємо найкращі матчі.

У чемпіонаті Іспанії сезону 2008-2009 (2 травня 2009 року) в матчі 34 туру "Реал" — "Барселона", який став вже 154 Ель Класіко, перемогу здобула "Барселона" з рахунком 2:6, встановивши рекорд результативності. До цього гостьовій команді жодного разу не вдавалося забити шість м'ячів у ворота "Реала" на "Сантьяго Бернабеу". Цей матч вирішив долю титулу чемпіона Іспанії — шанси "Реала" наздогнати "Барсу" стали лише теоретичними.

29 листопада 2010 року на "Камп Ноу" відбулося чергове Ель Класіко. "Реал", який ішов після 12 турів на першому місці (10 перемог, 2 нічиї, 0 поразок, м'ячі 33-6), який очолював Жозе Моурінью, був розгромлений 5:0. Матч проходив нервово, ряснів сутичками футболістів, яким було показано 12 жовтих і 1 червона картка.

23 березня 2014 року забивши три голи в ворота "Реала" в 29 турі чемпіонату Іспанії, в якому "Барселона" на виїзді перемогла з рахунком 4-3, Ліонель Мессі перевершив декілька досягнень, зокрема став найкращим бомбардиром в історії "Ель Класіко" (24 голи), випередивши гравця "Реала" Альфредо Ді Стефано, на рахунку якого 18 забитих м'ячів, та першим гравцем якому вдалося зробити два хет-трики в історії "Ель Класіко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 гравців "Реала" хочуть, щоб Зідан залишив команду

Загалом команди зіграли між собою в чемпіонаті Іспанії 178 матчів. Кожен супротивник здобув по 72 перемоги. Ще 34 зустрічі закінчилися внічию. "Барселона" забила на один м'яч більше – 288 проти 287.

Зараз ви читаєте новину «В історії ель-класико "Барселона" випереджає "Реал" на один м'яч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі