середа, 16 квітня 2008 20:59

В фіналі Кубка України традиційно зустрінуться "Динамо" та "Шахтар"

В фіналі Кубка України традиційно зустрінуться "Динамо" та "Шахтар"
В тому, що в фіналі Кубка України в котрий раз зустрінуться київське "Динамо"  та донецький "Шахтар" мало хто сумнівався. Так воно і сталось - флагмани українського футболу перемогли і в повторних поєдинках 1/2 фіналу і тепер зійдуться 7 травня в вирішальному поєдинку. Вперше в історії він відбудется не на головій спортивній арені України - столичному Національному спорткомплексі "Олімпійський", а на харківському стадіоні "Металіст".

Після того, як "Шахтар" в першому матчі 1/2 фіналу Кубка України переміг "Чорноморець" з рахунком 2:1, мало хто сумнівалося в тому, що гірники вийдуть у фінал Кубка України. Коли ж вже на 4-й хвилині у матчі-відповіді Луіс Адріано відкрив рахунок, шанси одеситів поїхати в травні до Харкова і посперечатись за почесний трофей, були практично зведені до нуля. Луіс Адріано скористався хаосом біля воріт суперника. Єзерський подав, а Корнєв і Нижегородов не вирішили кому ж йти до м"яча. У результаті Луіс Адріано зблизька розстріляв ворота одеситів.

У другому таймі Луіс Адріану втратив можливість зробити дубль - м"яч з кута витягнув Руденко. А потім на протязі двох хвилин гірники довели рахунок до розгрому. Спочатку Кравченко завдав дальнього удару і м"яч від щаблини влетів у ворота, а потім Дуляй чітко використовував вихід один на один з Руденко .

"Шахтар" - "Чорноморець" - 3:0 (1:0)

16 квітня. Донецьк. РСК "Олімпійський".

Суддя - Ігор Подушкин (Харків).

"Шахтар": П"ятов, Єзерський, Кучер, Чигринський (Полянський, 46), Дуляй, Левандовський, Вілліан, Ілсіньо (Гладкий, 58), Вукіч (Кравченко, 65), Рац, Луіс Адріано.

Головний тренер Мірча Луческу.

"Чорноморець": Руденко, Нижегородов, Хіменес, Шандрук, Белецький (Гуменюк, 78), Левіга (Венглінський, 68), Вільямарін, Де ла Аса, Васкес, Корнєв, Мельо (Валєєв, 46)

Голи: Луіс Адріано (4), Кравченко (72), Дуляй (74).

Попередження: Де ла Аса (5), Васкес (35), Вілліан (81).

Вилучення: Де ла Аса (19, повторне попередження).

На 63-й хвилині Луіс Адріано не реалізував пенальті (воротар) .

Перший матч 1/2 фіналу Кубка України в Києві закінчився перемогою "Динамо" з рахунком 2:1, тому "Металург" в цьому матчі влаштовувала навіть мінімальна перемога. На жаль, мріям прихильників донецького клубу побачити своїх улюбленців у фіналі, так  і не збутися..

Гра пройшла практично без голевих моментів і нечисленні глядачі на трибунах відверто нудьгували. А на 68-й хвилині все в цьому протистоянні стало ясно. Гіоане увірвався в карний майданчик "Металурга" і з-під Білозора поклав м"яч в ближній кут воріт Воробйова. Голіпер в цьому епізоді явно не виручив команду.

"Металург" Д - "Динамо" - 0:1 (0:0)

16 квітня. Донецьк. Центральний стадіон "Шахтар".

Суддя - Лусиліу Кортеш Батішта (Португалія).

"Металург Д": Воробйов, Білозор, Чечер, Булут, Романенко (Мелконян, 64), Данилов, Даніловський (Гвозденович, 46), Аракелян (Тимченко, 67), Кройфф, Фернандеш, Косирін.

Головний тренер Микола Костов.

"Динамо": Шовковський, Маркович, Ващук, Мандзюк, Каддурі, Гіоане, Корреа, Алієв (Морозюк, 88), Михалик, Млевський (Шацьких, 46), Кравець (Нінковіч, 82).

Головний тренер Юрій Сьомін.

Гол: Гіоане (68)

Попередження: Михалик (23), Чечер (60), Мандзюк (63), Алієв (71), Косирін (90+2).


Зараз ви читаєте новину «В фіналі Кубка України традиційно зустрінуться "Динамо" та "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі