субота, 14 вересня 2019 13:25

"В другому таймі "Спартак" винесли вперед ногами" – 25 років легендарній перемозі

"В другому таймі "Спартак" винесли вперед ногами" – 25 років легендарній перемозі
Леоненко переломав хід гри

14 вересня 1994 року в стартовому матчі Ліги чемпіонів кияни приймали московський "Спартак". Москвичів вважали тоді найсильнішою командою на пострадянському просторі. Його кольори захищали українці – Онопко, Никифоров, Цимбалар, Тернавський і голкіпер Тяпушкін.

Росіяни почали приголомшливо. Вже на 12-й хвилині Писарєв після прострілу з лівого флангу головою відправив м'яч у ворота киян - 0:1. Українці кинулися в атаку. На 25-й хвилині "Динамо" отримало право на 11-метровий удар. До позначки на ватних ногах підійшов Дмитро Михайленко й ударив. Тяпушкін легко парирував.

А на 38-й хвилині москвичам вдалася показова контратака. Після прориву Писарєва м'яч у порожні ворота забив Тихонов 0:2.


Але кияни й не думали здаватися. На ворота "Спартака" накочувала одна атака за іншою. У другому таймі на 48-й хвилині нарешті "прорвало" форварда "Динамо" Віктора Леоненка. Він потужно пробив з-за меж карного майданчика точно в кут воріт - 1:2.


"Спартак" огризнувся контратакою. Ілля Цимбалар мав ставити крапку в матчі, але блискуче зіграв 19-річний Шовковський.

Але кияни й не думали здаватися

На 76-й хвилині росіяни спробували вийти в чергову контратаку, але Мухамадієв завовтузився із м'ячем, його перехопив Косовський, дав на хід Леоненку, а Віктор елегантно перекинув Тяпушкіна - 2:2.

Після цього "Спартак" знітився. Кияни продовжували атакувати, за 4 хвилини до кінця гри простріл Ковальця замкнув Ребров - 3:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 легендарних перемог українських клубів в єврокубках

Це була єдина перемога "Динамо" в тогорічній Лізі чемпіонів

Зараз ви читаєте новину «"В другому таймі "Спартак" винесли вперед ногами" – 25 років легендарній перемозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі