пʼятниця, 21 листопада 2008 16:16

В Англії завершився чемпіонат світу з брехні

В четвер в англійському місті Сентон Брідж пройшов щорічний Всесвітній конкурс брехунів.

Сьомий раз поспіль перемога дісталась британському майстрові брехні Джону Грему. За умовами змагання, кожен учасник повинен був розповісти брехливу історію, яку оцінювало компетентне жюрі. Історія конкурсу сягає XIX століття, коли в окрузі та за її межами прославився поміщик Уїлл Рітсон, який розважав байками місцевих гультяїв в таверні, розповідає ВВС. Його пам"яті - "найбільшого брехуна Камбрії" - і присвячений нинішній конкурс.

За традицією, змагання проходять в забігайлівці "Брідж Інн". На спробу переконливо збрехати кожному учасникові відводиться по п"ять хвилин. Політикам і адвокатам брати участь в змаганнях заборонено - на думку організаторів, у них "дуже багато практика". У нинішньому році боротьба за звання головного брехуна знов була напруженою. У турнірі взяли участь як загартовані ветерани, так і дебютанти.

Конкурс був відкритий для будь-кого, хто купить вхідний квиток. Переможцеві окрім кубка вручили грошовий приз, а також краватку з написом "найбільший в світі брехун". Зараз на конкурс приїжджають люди зі всієї Британії. Проте ніхто не досяг таких успіхів як місцевий фермер Джон Грем або "Джоні-брехун". Вісім суддів вручили йому кубок за історію про те, як він зробив поїздку до Шотландії в сміттєвому баку. Торішні змагання Джон виграв з історією про впійману величезну тріску: фермер нібито оглушив рибу пивною бочокою.

Джон Грем бере участь в конкурсах брехунів з 1990 року. З тих пір він склав стільки неймовірних історій, що їх вистачило на видання цілої книги. За словами чоловіка, головне, що потрібне для правдоподібної брехні, - це "брати за основу правду". "Стати переможцем - це незабутньо. Я вже 20 років беру участь в цьому конкурсі і до цих пір радію як вперше, - говорить Грем. - Я завжди любив веселити людей і завжди розповідав всякі байки, так що це моя друга натура".

"У мене, звичайно, є деякі заготовки, але яку саме історію розповісти, я вирішую вже прямо перед змаганнями", - цитує багаторазвого чемпіона sport.oboz з посиланням на TOPNews.

Зараз ви читаєте новину «В Англії завершився чемпіонат світу з брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі