понеділок, 18 червня 2007 15:46

В Англії народжується гучний корупційний скандал

Розслідування компанії "Квест" на чолі з лордом Стівенсом знайшло "лиходіїв" - 15 агентів і пару тренерів. Їх підозрюють в "відмиванні" грошей при укладанні контрактів з гравцями. Англійці не вірять, що можна буде щось довести - за півтора роки витратили 2,4 мільйона фунтів лише для того, щоб... звузити круг підозрюваних з 362 до 17. Але Стівенс, схоже, не жартує - тепер у всьому повинна розібратися ФІФА.
 
У список Стівенса потрапили цілком "респектабельні" персони - екс-кандидат на пост головного тренера збірної Англії Аллардайс, найуспішніший агент з тих, що працюють в Англії Захаві і три партнери Шевченко по "Челсі" - Чех, Дрогба і Ессьен. Два останніх, до речі, клуб купив за 45 мільйонів фунтів. Природно, всі заперечують якісь незаконні дії.

Аргументів у Стівенса небагато - він поки лише "підозрює". Але вже звинуватив Захаві в тому, що той не хотів допомагати слідству і відмовився давати інформацію про свій банківський рахунок. Аллардайс же, на думку "слідчих", ще в час перебування в "Болтоні" купив трьох гравців, агентом яких був його син Крейг.

Головне ж звинувачення "Квеста" зводиться до відмови "винуватців" від співпраці з компанією. Але за це не можна покарати.

"Порушники" вже обурюються і готують позови на Стівенсона: "Я добровільно надав всю інформацію Стівенсу і більше від нього нічого не чув. Не розумію, чому моє ім"я - в списку корупціонерів", - сказав відомий тренер Грем Сунесс. А Захаві і зовсім зібрався подавати до суду на компанію. "Все це розслідування - величезна піар-акція, - згоден і колишній член англійської федерації футболу Бін. - За півтора року Стівенс так і не зміг висунути ніяких звинувачень - про що ще говорити..".

Але Стівенс не здається - він вже передав справу у ФІФА, яка вже пообіцяла розібратися, якщо цього попросить Англійська федерація. І тоді порушників суворо покарають. Наприклад, колишній агент Ессьена за таке отримав свого часу дворічну дискваліфікацію. www.sport.com.ua
Зараз ви читаєте новину «В Англії народжується гучний корупційний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі