неділя, 29 березня 2020 20:11

"Уявіть, що Криштіану Роналду перейшов з "Реала" не до "Ювентуса", а до "Шахтаря"

"Уявіть, що Криштіану Роналду перейшов з "Реала" не до "Ювентуса", а до "Шахтаря"
Квотербек Том Бреді 20 років виступав за New England Patriots під номером 12.www.facebook.com

- Уявіть, що Кріштіано Роналду з "Реалу" перейшов не до "Ювентуса", а до "Шахтаря", - каже письменник Макс Кідрук.

Пояснює рівень сенсаційності контракту Тома Бреді з "Тампа-Бей Баккенірс".

Макс Кідрук давній прихильник американського футболу і зокрема команди "Нью-Інгленд Петріотс". 42-річний квотербек Том Бреді – легенда клубу. 6 разів приводив "Патріотів" до перемоги у Супербоулі. Це рекорд НФЛ - найзаможнішої ліги в світовому професійному спорті.

Наприклад, 2017-го "Патріоти" після трьох чвертей фіналу програвали "Атланті" 25 очок. Це був єдиний Супербоул в історії, переможця якого визначив овертайм. Тому Бреді вдалося за останню 15-хвилинку матчу відіграти відставання. В додатковий час передача назад квотербека на свого раннінбека Джеймса Вайта принесла перемогу. За всю історію плей-оф НФЛ ніхто не відігравав більшу різницю в рахунку.

- До останнього вірив, що Бреді залишиться в Новій Англії. Зважаючи на його вік і на те, що всю свою кар'єру провів в одній системі, це був для Тома найлегший спосіб виграти ще один Супербоул, - продовжує Кідрук.

Чому зважився на цей крок?

- Уклав угоду на 59 мільйонів доларів за 2 роки. Для квотербека це не великий контракт. Новачки на цій позиції в НФЛ іноді отримують і по 35 мільйонів на рік. Власник "Нью-Інгленд Петріотс", аби не розгубити своєї фан-бази, відразу після розмови з Бреді зв'язався з каналом ESPN. Розповів, що готовий був докласти усіх фінансових зусиль, аби залишити зірку в команді, але футболіст прийняв рішення піти.

Думаю Том до останнього чекав, що головний тренер "Патріотів" Біл Белічік вирішить залучити до команди нових ресиверів. Але один із найкращих приймаючих Стефон Діггс перейшов з "Міннесота Вайкінгс" у "Баффало Біллс", ДеАндре Гопкінс підписав контракт з "Арізона Кардіналс", а Амарі Купер залишився у "Даллас Ковбойс".

Цих гравців усі фанати "Патріотів" хотіли бачити в Новій Англії.

Мені здається, Бреді розуміє, що склад команди майже не змінився, плюс захист став слабшим, бо пішли два основних лайнбекери. Тому вирішив завершити кар'єру деінде.

Уклав угоду на 59 мільйонів доларів за 2 роки. Для квотербека це не великий контракт. Новачки на цій позиції в НФЛ іноді отримують і по 35 мільйонів на рік

Але ж "Тампа-Бей Баккенірс" у 2010-х навіть жодного разу не вийшли в плей-оф.

- Я розраховував на перехід у "Лос-Анджелес Чарджерс". У них класна система.

Багато років слідкую за НФЛ, але все одно мусив ґуґлити, аби згадати, хто грає в Тампі. Крім ресивера Майка Еванса нікого не знав. Не хочу сказати, що вони сміття. Але судячи з результатів останніх років - це точно не команда, здатна вигравати Супербоул.

Експерти, намагаючись обґрунтувати це рішення Бреді, висунули версію про один часовий пояс Флориди і штату Массачусетс, де залишається сім'я футболіста. Йому підійшов би ще Нью-Йорк, але, напевно, не отримав пропозицій. В "Тампа-Бей Баккенірс" прийшов новий непоганий тренер. Том Бреді на рівних з ним матиме вплив на формування складу.

Зможе залучити гравців, того ж Антоніо Брауна, якого викинули з "Патріотів".

Бреді вже зробив більше, ніж будь-хто в цій грі. Якщо йому вдасться зібрати команду, яка виграє Супербоул, або, принаймні дійде до вирішального матчу - це підніме футболіста просто на недосяжний рівень.

Це буде щось неймовірне, фантастика. Не було ще квотербека, який вигравав би чемпіонство з двома різними командами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супербоул виграли Канзас-Сіті

Часто можна почути, що кар'єра Тома Бреді нагадує голлівудський сценарій. 2000-го він був номером 199 драфту. Прийшов у команду без чемпіонських титулів і виграв з "Нью-Інгленд Петріотс" рекордні 6 Супербоулів. Хоча своєю появою на полі з лавки запасних завдячує передусім травмі основного квотербека.

- Готовий сперечатися, що Бреді випав випадковий шанс і він за нього вчепився.

Чомусь мало хто згадує, що тодішній основний квотербек "Патріотів" Дрю Бледсоу

через 3-4 матчі був вже у строю. Грав погано. Бреді знову випустили на заміну, "Патріоти" програли. На що Білічек заявив: "Жоден квотербек не може перемогти у матчі, граючи лише половину часу". 2001-го вони здобули Супербоул. Дрю Бледсоу після цього залишив "Патріотів". Бреді виграв конкуренцію у чесній боротьбі. Ніякого дива, лише наполеглива праця на тренуваннях.

Чи зможе примножити свої рекорди Том Бреді не під керівництвом Біла Білічека?

- Це інтрига майбутнього сезону НФЛ. Сподіваюсь, епідемія не завадить його старту у вересні. Подивимось, чого варті Білічек і Бреді один без одного.

Том Бреді - найстарший гравець НФЛ, який виступає не на позиції кікера. Він на 10 і більше років старший за більшість своїх партерів по команді.

В його активі три статуетки найціннішого гравця регулярного сезону НФЛ і чотири титули найціннішого гравця Супербоула.

В тренуваннях Бреді використовує регулярний глибокий силовий масаж, еспандери або гумові петлі замість важких предметів.

"Цей підхід приділяє увагу руху й функціональності, а не великим м'язам, з якими так приємно красуватися перед дзеркалом. Зі штангою довелося зав'язати, як і з усіма вправами, які ніяк не допомагали в грі на полі. Якщо я все ж іду в зал і виконую згинання рук з гантелями, я роблю це заради щільності своїх біцепсів. Мені не потрібно виглядати як Арнольд Шварценеггер. Якщо стану як він, просто не зможу нормально кидати м'яч. Такі тренування дозволяють зберігати м'язи сильними і еластичними. Я просто не можу травмуватися", - каже Том Бреді.

Том Бреді будує масштабний лайфстайл- і фітнес-бренд.У 2013 році Бреді і його персональний тренер, аргентинець Алекс Гуерреро заснували компанію TB12. Книга "Метод ТВ12" стала бестселером. Вже є мобільний додаток і флагманський спортзал в Бостоні. У планах поширити свій вплив і на Лондон.

З 2008 року квотербек не отримував серйозних ушкоджень, не пропустив жодного матчу через травми. Футболіст лягає в ліжко о 20:30 і встає о 5:30. Спить в особливій білизні, що сприяє відновленню організму. Випиває 25 склянок води в день. На сніданок п'є коктейль з 75 грамів чорниці, 200 грамів мигдалевого молока, банан і по столовій ложці насіння Чіа, конопель та льону.

Авокадо , яйця, риба з салатом йдуть на обід, горіхи або хумус як перекус і смажені овочі з куркою на вечерю.

З 2009 року Бреді одружений з бразильською супермоделлю Жизель Бюндген. Подружжя виховує двох спільних дітей і старшого сина Тома від попередніх стосунків.

Зараз ви читаєте новину «"Уявіть, що Криштіану Роналду перейшов з "Реала" не до "Ювентуса", а до "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі