понеділок, 29 листопада 2021 19:01

"Ювентус" вкотре можуть відправити в Серію "Б"

"Ювентус" вкотре можуть відправити в Серію "Б"
"Ювентус" в суботу програв "Аталанті". Фото: cultofcalcio.com

В Італії набирає обертів скандал довкола можливих фінансових махінацій "Ювентуса". Прокуратура Турина підозрює "б'янконері" у використання завищеної трансферної вартості гравців.

Італійська асоціація із захисту прав споживачів ("CODACONS") стверджує, що "Ювентус" може бути відправлений до Серії В і позбавлений своїх останніх Скудетто через скандал із приростом капіталу.

"Система звинувачень дуже серйозна і кидає зловісне світло на останні футбольні сезони, у тому числі тому, що останніми роками спостерігалося реальне домінування "Ювентуса", яке закінчилося минулого року, - розповідає президент "CODACONS" Марко Донцелл. - Якщо "Ювентус" незаконно отримав перевагу над конкуруючими клубами завдяки подібним трансферам, то Федерації та Управлінню з контролю ринкової конкуренції належить втрутитися та покарати винних.

Крім індивідуальної відповідальності, клуб не буде звільнено від покарання. З цієї причини і для захисту тисяч уболівальників ми подамо скаргу до Антимонопольної служби та Федеральної прокуратури з проханням про переведення "Ювентуса" до Серії В та анулювання останніх чемпіонських титулів, виграних у тіні цих потенційно незаконних операцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівників " Ювентуса" підозрюють у махінаціях на 50 мільйонів

2006 року "Ювентус" вже відправляли до Серії "Б" після скандалу Calciopoli - підкупом італійських суддів. Крім нього під санкції потрапили "Дженоа" та "Мілан". Але їх залишили у Серії "А".

Зараз ви читаєте новину «"Ювентус" вкотре можуть відправити в Серію "Б"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі