неділя, 01 листопада 2020 02:34

Усик здобув важку перемогу над Чісорою

 

На Wembley Arena в Лондоні, Велика Британія, українець Олександр Усик здобув свою другу перемогу у надважкій вазі. За одноголосним рішенням - 117:112 і 115:113 двічі - він переміг британського ветерана Дерека Чісору. Перемога дозволила Усику виграти титул Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBO і відстояти статус обов'язкового претендента на титул WBO.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати напередодні бою Усик - Чісора

Чісора дуже жваво розпочав бій, безпервно пресингуючи свого значно легкшого суперника. Вже у стартовому раунді в нього було декілька точних попадань. Усик багато рухався на ногах і намагався уникати розмашистих атак суперника. Не завжди це вдавалося. В другому британець продовжував тиснути, давав дуже мало простору Усику і врешті вирвав кінцівку раунду. В третьому раунді сценарій повторився.

В четвертому раунді Усик певний час діяв першим номером, "насипав" легкі удари, але їх ніяк не відчував Чісора. В п'ятому Чісора помітно сповільнився, важко задихав. Усик підняв темп і провів декілька точних контрударів - перший раунд чисто за Усиком. В шостому Чісора виглядає втомленим, але він і далі небезпечний. Коли не може догнати, клінчує, тримає суперника і б'є.

В кінці сьомого раунду в Усика виходить затяжна комбінація ударів - Чісору рятує лише гонг про завершення раунду. Аналогічна ситуація у восьмому раунді. Гонг рятує Чісору, він на грані поразки.

Усику буде вкрай непросто зійти на вершину королівської вагової категорії

Ці прискорення видно забрали чимало сил у Усика, в дев'ятому раунді він взяв паузу, а Чісора встиг відновитися. В десятому раунді він вже сам почав турбувати Усика своїми потужними ударами. В одинадцятому вже і на діях Усика почала позначатися втома, але дванадцятий, фінальний, він записує собі в актив. Чісора достояв до фінального гонгу на "морально-вольових".

Після оголошення суддівського рішення Усик заявив, що його ціль незмінна - стати абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі. Чісора в коментарі не погодився з рішенням суддів, сказавши, що він тиснув на суперника і заслужив перемогу.

Бій показав, що Усику буде вкрай непросто зійти на вершину королівської вагової категорії. Хорошої техніки, роботи на ногах і високого боксерського IQ може не вистачити, щоб скласти конкуренцію набагато потужнішим, габаритнішим і з сильнішим ударом суперникам. Ймовірно, вже у наступному поєдинку він зустрінеться з переможцем пари Ентоні Джошуа - Кубрат Пулєв. Вони боксуватимуть 12 грудня.

Усик здобув 18-ту перемогу у 18-у поєдинку серед професіоналів, має 13 нокаутів.

Зараз ви читаєте новину «Усик здобув важку перемогу над Чісорою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі