Ексклюзиви
субота, 04 серпня 2018 10:36

Усик відреагував на пропозицію стати громадянином РФ

Усик відреагував на пропозицію стати громадянином РФ
"Нехай мені весь світ запропонує громадянство - крім мого, жодне інше мені не потрібне", - боксер Олександр Усик. Фото: РБК-Україна

Боксер, абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик не планує змінювати українське громадянство, навіть якщо отримає таку пропозицію.

Про це спортсмен сказав в ефірі одного з українських каналів, передає Канал 24. Його про це спитали після того, як напередодні депутат Держдуми Росії Дмитро Свіщев запропонував надати Олександру Усику громадянство Росії через те, що він народився в Сімферополі, який тепер окупований РФ.

"Мені ніхто ніколи не пропонував змінити громадянство. І якби навіть запропонували, я б не погодився. Я - українець. Для чого мені змінювати громадянство? У мене є все: країна, паспорт, дім. Багато паспортів мені не треба", - сказав Усик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ похвалили Усика і пропонують російський паспорт

"Нехай мені весь світ запропонує громадянство - крім мого, жодне інше мені не потрібне", - додав він.

Олександр Усик дав першу в Україні прес-конференцію після своєї недавньої перемоги в фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії. Спортсмен рішуче відмовився від звання "Героя України", яке раніше йому запропонував присвоїти український прем'єр Володимир Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Усик відреагував на пропозицію стати громадянином РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути