середа, 24 жовтня 2007 18:19

Ющенко: Через 5-7 днів поставити крапку в організаційних питаннях по проведенню Євро-2012

Президент України Віктор Ющенко відзначає необхідність спорудження в Києві нового сучасного футбольного стадіону і реконструкції НСК Олімпійський в рамках підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, повідомляє Кореспондент.

"У Києві повинен з"явитися сучасний футбольний стадіон з тією інфраструктурою і тим забезпеченням, яке було б гідне гостей і учасників Євро-2012", відзначив Ющенко.

Президент підкреслив також важливість реконструкції стадіону Олімпійський в столиці. "Ми повинні дати нове життя Олімпійському комплексу, продемонструвати, що це національна арена, привнести туди технології, зробити його реконструкцію і показати, що це об"єкт національного значення", сказав він.

У свою чергу міністр з питань сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж повідомив, що в держбюджеті на 2008 рік повинне бути передбачено 30 млн. грн. на реконструкцію НЬК Олімпійський.

Він проінформував, що в четвер в Києві німецька фірма Хохтіф презентує ескізний проект реконструкції цього стадіону.

Ющенко також доручив координаційній раді, організаційному комітету з підготовки Чемпіонату Європи по футболу-2012, а також Кабінету міністрів і мерам міст, в яких проходитимуть матчі, завершать організаційні питання, пов"язані з підготовкою до проведення фіналу чемпіонату, протягом 7 днів.

"Через 5-7 днів ми повинні поставити крапку у всіх організаційних питаннях, які стосуються забезпечення проведення фінальної частини (ЧЕ-2012 - ред.)", сказав він.

Президент також вважає, що Україна втратить шанс проводити фінал Чемпіонату Європи по футболу 2012 року у разі неготовності спортивної інфраструктури для його проведення до 2010 року.

Ющенко розкритикував міністра транспорту і зв"язку Миколу Рудьковського за зволікання в будівництві дорін, необхідних для проведення чемпіонату.

Нагадаємо, Держуправління справами Президента розглядає дві можливих земельних ділянки для будівництва нового стадіону: на ВДНХ (на території виставки Експоцентр) і на вулиці Поліській.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: Через 5-7 днів поставити крапку в організаційних питаннях по проведенню Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі