середа, 03 вересня 2008 16:05

Юлія Тимошенко нагородила чемпіонів та призерів Пекінської олімпіади

Сьогодні в Кабінеті Міністрів України урочисто вшановували олімпійських чемпіонів та призерів, а також їх тренерів.

Олімпійці отримали державні премії, які після нещодавнього збільшення становлять 700, 500 та 350 тисяч гривень відповідно до якості завойованої медалі. Додатково премії у половину від цієї суми передбачені і для тренерів. До того ж, спортсмени і їх наставники були відзначені Почесними Грамотами та Подяками Кабінету Міністрів України.

Високі нагороди були вручені також президенту Національного олімпійського комітету Сергію Бубці, заступнику Міністра у справах сім"ї, молоді та спорту Мирославу Дутчаку та шефу місії НОК України на Іграх в Пекіні Ніні Уманець.

Нагороджуючи героїв олімпійських стартів у Пекіні, Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко відзначила, що Олімпійські ігри підкорили світ своїм рівнем організації та видовищністю, адже за змаганнями спортсменів з 204 країн світу спостерігало більше 4,5 мільярдів людей з усіх п"яти континентів. "В Пекіні була і дуже потужна українська делегація, яка виборола 27 медалей, що забезпечило велику перемогу і народило нову славу Україні", - підкреслила Глава Уряду.

На завершення свого виступу Сергій Бубка від імені Олімпійської збірної вручив Юлії Тимошенко символічні медалі з зображенням олімпійських об"єктів Пекіну, висловивши надію на подальшу розбудову спортивних об"єктів в Україні, а бронзова призерка Ігор-2008 Ірина Мерлені передала Главі Уряду олімпійський парадний костюм та талісмани збірної – лелеченят.

НОК

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко нагородила чемпіонів та призерів Пекінської олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі