субота, 16 липня 2016 11:49

Україну на Олімпіаді представлять 205 спортсменів

Україну на Олімпіаді представлять 205 спортсменів

Національний олімпійський комітет затвердив склад збірної України на майбутню Олімпіаду у Ріо-де-Жанейро, яка відбудеться з 5 по 21 серпня 2016 року.

Президент НОК України Сергій Бубка під час прес-конференції озвучив склад Олімпійської збірної України - станом на 15 липня українська делегація в Ріо-де-Жанейро складає 205 спортсменів, які змагатимуться за нагороди у 27 видах спорту.

Список неостаточний, оскільки в листі очікування міжнародних федерацій водних видів спорту і каное знаходяться ще п'ять українських плавців і екіпаж чоловічої байдарки-двійки.

Навіть з урахуванням потенційного збільшення Україна в Ріо повезе найменш чисельну делегацію з часів дебютної участі на Олімпійських іграх в статусі незалежної країни. Досі найгірший результат був зафіксований в 2000-му році в Сіднеї (230 осіб), а в Лондон чотири роки тому Україна делегувала 245 спортсменів.

"12 липня завершився ліцензійний відбір. Міжнародні федерації офіційно підтвердили квоти, завойовані спортсменами для участі в Іграх. Після цього склад Олімпійської команди був детально розглянутий на засіданні Експертної ради з підготовки до Олімпійських ігор.

Були проаналізовані і жорстко дотримані чесного і прозорого принципу відбору: згідно з національною і міжнародною системою. За підсумками проведення Експертної ради склад був рекомендований на затвердження Виконкому НОК. Вже післязавтра шеф української місії Ніна Уманець відправляється в Ріо, де 18 липня проходитиме акредитація та підтвердження спортивних заявок", - цитує офіційний сайт НОК України Бубку-старшого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні прогнозують 22 медалі на Олімпійських Іграх

Статистичне агентство Infostrada Sports передбачає, що в Ріо-де-Жанейро Україна завоює 23 медалі, включаючи шість золотих.

Літні Ігри в Ріо-де-Жанейро стануть для українців шостими в історії - за період незалежності в медальну скарбничку України впали 115 медалей (33-27-55). У трійку головних "українських" дисциплін входять спортивна гімнастика (6-3-7), бокс (4-3-7) і плавання (4-2-1), а найбільш медальною залишається легка атлетика (2-3-12).

Що стосується персоналій, то далеко попереду плавчиня Яна Клочкова - єдина в історії України чотириразова олімпійська чемпіонка. По дві золоті медалі у Лілії Подкопаєвої (спортивна гімнастика) і Василя Ломаченка (бокс).

Зараз ви читаєте новину «Україну на Олімпіаді представлять 205 спортсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі