понеділок, 21 грудня 2009 11:57

Українського легкоатлета дискваліфікували на два роки

Українського легкоатлета дискваліфікували на два роки

На засіданні виконавчого комітету Федерації легкої атлетики України було прийнято рішення про дискваліфікацію Олексія Шелеста за вживання заборонених препаратів.

У пробі українського ходока Олексія Шелеста, яка була взята міжнародною лабораторією18 жовтня 2009 року під час змагань у Сканцорішіаті, було виявлено заборонену речовину карфедон.

На засіданні виконкому ФЛАУ було розглянуто пояснювальну записку атлета і заслухано Олексія особисто особливо скрупульозно, оскільки випадків вживання карфедону в спортивній ходьбі практично не зустрічається. На жаль, наведені Олексієм аргументи про порушення організації роботи пунктів харчування на трасі в Італії, не можуть слугувати пом"якшувальним фактором у прийнятті рішення. Це може слугувати лише черговим застереженням ходокам та марафонцям про те, що до організації свого харчування під час змагань вони повинні ставитися ще більш уважно і прискіпливо.

Виконком ФЛАУ прийняв рішення про дискваліфікацію Шелеста терміном на 2 роки з 12.11.2009 до 11.11.2011 року згідно правилу 40.2

Олексій Шелест учасник 2-ох Олімпійських Ігор в Сіднеї та Пекіні. На минулому чемпіонаті світу українець фінішував 16-им в спортивній ходьбі на 50км з результатом 3:54:03, що є особистим рекордом спортсмена.

Виконком разом з Олексієм обговорили подальшу можливість продовження спортивної кар"єри атлета і можливість продовження його кар"єри на тренерській роботі, зважаючи на вік атлета (майбутнього року Олексієві виповниться 37 років). За правилами ІААФ атлет не має права брати участь у будь-яких змаганнях протягом 2 років, а за рішенням МОКу він не зможе виступати на Олімпіаді 2012 року в Лондоні.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «Українського легкоатлета дискваліфікували на два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі