пʼятниця, 22 травня 2020 11:45

Українським тенісистам не вдавалося обіграти Джоковича

Українським тенісистам не вдавалося обіграти Джоковича
Новак Джокович є першим номером світового тенісу. Фото: Reuters

- Для кожного з нас зараз настав важкий час. Я надсилаю вам свою підтримку та молитви, - каже Новак Джокович, найкращий нині тенісист світу. – Треба бачити ширшу картину. Ми живемо в сучасному світі, який швидко змінюється. Ми постійно в русі, рідко коли можемо зупинитися та поміркувати про наше життя. Це час, коли маємо об'єднатися. Давайте спробуємо провести повноцінний час із нашими сім'ями і насолодитися маленькими речами в житті. Давайте спробуємо сміятися, любити і присвятити час роботі над своїм внутрішнім світом.

Сьогодні Новаку Джоковичу виповнилося 33 роки. Він зустрічає своє свято в ранзі першої ракетки світу, 17-разового переможця турнірів "Великого Шолома", людини, яка виграла 21 матч поспіль, а 2020-го поки що не програвала, перемігши в усіх 18 поєдинках. Спочатку Джокович виграв для рідної Сербії Кубок АТР, згодом – відкритий чемпіонат Австралії у пам'ять про свого друга Кобі Браянта і закінчив зиму перемогою на турнірі в Дубаї, де відіграв потрійний матчбол у півфінальному матчі проти Гаеля Монфіса – коханого української тенісистки Еліни Світоліної.

Давайте спробуємо провести повноцінний час із нашими сім'ями і насолодитися маленькими речами в житті. Давайте спробуємо сміятися, любити і присвятити час роботі над своїм внутрішнім світом

Джокович остаточно затвердився в когорті топгравців планети 2011-го. Тоді він виграв три з чотирьох "Шоломів" року, а в липні вперше очолив рейтинг найкращих тенісистів світу. Зараз у Джоковича сумарно 282 тижні на вершині. Більше тільки у Піта Сампраса – 286 та Роджера Федерера – 310. Перевершити Федерера за цим показником – одна з основних спортивних цілей Джоковича. Головна – виграти більше "Шоломів", ніж легендарний швейцарець. У Федерера – 20, у Джоковича – 17. Ще один реальний претендент – Рафаел Надал з Іспанії з 19 "Шоломами".

Українським тенісистам поки що не вдалося переграти Джоковича. З ними серб провів 10 поєдинків. Шість разів обіграв Олександра Долгополова, чотири – Сергія Стаховського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стати великим тенісистом Джоковичу допомогла безглютенова дієта

Новак Джокович з 2005-го зустрічався з сербською моделлю Оленою Ристич, старшою за нього на 11 місяців. Пара побралася в липні 2014-го. У жовтні того року в них народився син Стефан, а у вересні 2017-го – донька Тара.

Зараз ви читаєте новину «Українським тенісистам не вдавалося обіграти Джоковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі