вівторок, 28 вересня 2021 12:45

Український спортивний промоушен "Махач" купив бізнесмен з Казахстану

Український спортивний промоушен "Махач" купив бізнесмен з Казахстану
Сума угоди та ім'я нового інвестора офіційно не розголошуються

Український спортивний промоушен "Махач", що організовує змагання з кулачних боїв, купив бізнесмен з Казахстану.

Про це розповів співзасновник "Махача" Андрій Лімонтов.

За його словами, переговори про продаж почалися ще влітку, а в кінці вересня було підписано угоду про продаж.

Лімонтов не зміг розкрити ім'я нового власника, пославшись на те, що угода ще не закрита і за домовленістю з новим власником ці дані не розголошуються. У той же час інші джерела, близькі до переговорів, розповіли, що потенційним покупцем може бути казахстанський бізнесмен з грузинським громадянством Михайло Ломтадзе.

Ломтадзе входить в топ-50 найбільших бізнесменів Казахстану за версією Forbes і, за оцінкою видання, володіє капіталом у $3,9 млрд. Він володіє 23% простих акцій фінтех-групи Kaspi.kz, яка, зокрема, поглинула одну з найстаріших українських платіжних сервісів Portmone.

Редакція звернулася із запитом до Kaspi.kz з проханням підтвердити цю інформацію, але поки відповіді не отримала.

За словами Лімонтова, причин продати проект було кілька. В першу чергу - вкрай вигідна пропозиція.

"А по-друге, ми вперлися в скляну стелю. На українському ринку ми змогли зібрати "Палац спорту" на наші бої, що не вдавалося ще жодному промоушену в Україні. Далі потрібно виходити на світовий рівень, але на сьогодні український ринок не володіє достатнім фінансовим потенціалом для подальшого розвитку промоушена з України. Я не можу за згодою розголошувати суму угоди, але можу сказати, що нас оцінили гідно, і навіть трохи вище. Ми дуже задоволені таким ставленням з боку покупця до виконаної нами роботи", - розповів спортивний менеджер.

Нагадаємо, що в травні Лімонтов в інтерв'ю "Зе Інтерв'юер" розповідав, що вже тоді за проект йому пропонували понад мільйон доларів.

Питання подальшої участі в проекті його співзасновника вже на будь-яких нових умовах ще не узгоджене і є предметом подальших переговорів.

"Як мінімум, я зобов'язаний передати і налагодити весь процес для нового власника. Але скажу чесно, я хочу трохи відпочити, зробити невелику перерву. Аж надто багато сил і безсонних ночей було витрачено на цей проект", - сказав він.

Лімонтов запевнив, що "Махач" як і раніше буде виходити на youtube-каналі, і всі передплатники зможуть продовжувати насолоджуватися видовищними боями.

Нагадаємо, 24 липня промоушн "Махач" організував у Києві поєдинок українського боксера Дениса Берінчика і бійця змішаних єдиноборств Артема Лобова з Ірландії, в якому переміг українець.

Того ж дня в рамках 6 сезону "Махача" в Києві вперше виступила команда з Казахстану.

Зараз ви читаєте новину «Український спортивний промоушен "Махач" купив бізнесмен з Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі