понеділок, 15 грудня 2008 14:19

Український біатлон може залишитись без сестер Семеренко

Український біатлон може залишитись без сестер Семеренко

Українки Валентина і Вікторія Семеренко можуть змінити українське громадянство на білоруське. Причиною цьому може послужити різке скорочення коштів, що виділяються державою на біатлон, повідомляє champion  з посиланням на newsru.ua. У проекті бюджету на 2009 рік загальна сума коштів, які передбачено виділити на розвиток біатлону, буде зменшена у декілька разів .

У 2008 році бюджет федерації біатлону складав 15 млн. грн, а загальний бюджет всіх федерацій 155 млн грн. А зараз в проекті бюджету на 2009 рік загальна сума буде зменшена у 10 разів.

Як заявив в ефірі каналу "Мегаспорт" президент федерації біатлону Володимир Бринзак, ситуація критична, грошей немає, спортсмени в Хохфільцені, де проходить другий етап Кубку Світу, живуть в борг, скасовуються збори резервного складу і молодіжних команд. Також скасовуються змагання в Україні, включаючи і чемпіонат країни.

"Але найстрашніше, у разі ухвалення бюджету, те, що багато провідних спортсменів можуть покинути країну і перші на черзі сестри Валя і Віта Семеренко, які можуть переїхати до Білорусії", - наголосив Бринзак. Президент підкреслив, що така ситуація можлива, і у такому разі він все зрозуміє, перешкоджати не буде, і "нам доведеться змиритися з цим".

Кілька років тому від українського громадянства відмовилася Олена Зубрилова, яка виступала за Білорусь.

Нагадаємо, Віта і Валентина Семеренко є лідерами української жіночої збірної з біатлону.

Зараз ви читаєте новину «Український біатлон може залишитись без сестер Семеренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі