середа, 23 квітня 2008 15:29

Українські спортсмени розкрили секрети своїх татуювань (ФОТО)
5

Не секрет, що багато спортсменів люблять прикрашати своє тіло татуюваннями, але іноді їх значення тримається в таємниці.

Наприклад, на правій руці срібного призера чемпіонату Європи і бронзового - чемпіонату світу зі стрибків з жердиною Дениса Юрченка зображені два птахи. "Грифони, - уточнює Денис. - Чому вони? Хотілося щось зробити на згадку про свою батьківщину. Я ж родом з землі скіфів. І ці істоти з скіфської міфології. Хранителі. Я сам придумав цей малюнок, а художник лише трохи прикрасив його парою елементів. Було це років десять тому. Тоді як раз в моду входили тату".

Не виключає Юрченко, що незабаром у нього з"явиться ще одне татуювання. "Нинішня Олімпіада для мене стане вже третьою в кар"єрі. Якщо поїду до Пекіна, то швидше за все, зроблю собі на іншій руці олімпійські кільця з якимсь малюнком. Правда, ще точно не придумав, як це все виглядатиме".

У баскетболіста "Києва" Ненада Міятовіча нижче шиї нанесене татуювання з написом. Там дві голови розлючених собак, ланцюги від яких ведуть до напису Guardians ("Хранителі"). "Є багато недоброзичливих людей, які у тебе за спиною роблять погані речі, - каже Міятовіч. - Щоб захиститися від них, я і зробив це тату". Після кожної своєї перемоги чемпіон світу і Європи з плавання Олег Лісогор піднімає праву руку вгору, демонструючи тим самим своє татуювання. "Я зробив його для психологічної підтримки. Що цей ієрогліф означає - секрет", - каже Олег.

Ліве плече нападаючого збірної України і "Челсі" Андрія Шевченка прикрашає дракон. Кажуть, тому що народився в рік Дракона. Сам Шева причину появи тату не розкриває: "Це пам"ять про одну дуже важливу подію".

На тілі срібної призерки ЧЄ в бігу на 800 метрів Тетяни Петлюк два малюнки. "У мене тату у вигляді квітки на плечі і орнамент на поясниці. Коли вибирала орнамент, сподобалися три малюнки. А я така людина, що мені важко визначитися. Довелося сумістити три в одному".

У провідних українських тенісисток Олени і Катерини Бондаренко татуювання на одному і тому ж місці. Мало того, навіть малюнок сестри вибрали собі однаковий. Це візерунок у вигляді крил на спині, між лопатками.

А ось зірка світового футболу Дієго Марадона віддає перевагу тату політичних лідерів. Він має намір зробити собі тату із зображенням президента Венесуели Уго Чавеса. Зараз праве плече Дієго прикрашає революціонер Ернесто Че Гевара, а на лівій нозі "красується" кубинський лідер Фідель Кастро.

За матеріалами: VIP
Зараз ви читаєте новину «Українські спортсмени розкрили секрети своїх татуювань (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі