четвер, 04 вересня 2008 19:26

Українські олімпійці попросили у Тимошенко ще нагород

Під час відкритого засідання Кабінету міністрів України відбулося вшановування українських спортсменів - чемпіонів і призерів Олімпійських ігор в Пекіні.

Прем"єр-міністр подякувала спортсменам за те, що вони своїми блискучими виступами гідно представили країну. Зокрема, вона сказала: "Ваші результати перевищили прогнози фахівців і так постійно відбувається з українцями - ми завжди перевершуємо очікування. Щиро дякую вам, дорогі спортсмени та тренери, за цей прекрасний результат."

Юлія Тимошенко подарувала кожному призерові Олімпіади Почесну грамоту Кабінету міністрів і пам"ятний знак. А тренерам спортсменів оголосили Поздоровлення Прем"єр-міністра. Від спортсменів виступила олімпійська чемпіонка Афін, бронзова призерка Пекіна Ірина Мікульчин-Мерлені. Вона подакувала уряду, міністерству у справах сім"ї, молоді і спорту, НОКу за постійну підтримку українського спорту. У той самий час, Ірина відмітила, що існує ряд проблем, які вимагають розв"язання. Зокрема, спортсменка повідомила, що необхідно невідкладно розвивати спортивну інфраструктуру та підвищувати рівень забезпечення тренерів. На прикладі наставників чемпіонок по фехтуванню на шаблях Ірина пояснила, що необхідно відзначити нагородою кожного особистого тренера, а не ділити одну на всіх. Прем"єр пообіцяла, що вирішенням цих питань уряд займеться вже зараз.

Олімпійці отримали державні премії, які складають 700, 500 і 350 тисяч гривень відповідно до якості здобутої медалі. Додатково премії в половину від цієї суми передбачені й для тренерів.

Високі нагороди були вручені також президентові НОК України Сергію Бубці, заступникові міністра у справах сім"ї, молоді і спорту Мирославу Дутчаку та шефові місії НОК України на Іграх в Пекіні Ніні Уманець.

"ЛигаНет"

Зараз ви читаєте новину «Українські олімпійці попросили у Тимошенко ще нагород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі