вівторок, 26 квітня 2011 12:35

Українські дзюдоїсти вперше виграли командний чемпіонат Європи

Українські дзюдоїсти вперше виграли командний чемпіонат Європи

У Стамбулі (Туреччина) завершилась континентальна першість з дзюдо. Вперше в своїй історії збірна України стала переможцем командного чемпіонату Європи. У фіналі наші хлопці з рахунком 3:2 обіграли суперників з Франції. Бронзові нагороди взяли дзюдоїсти Грузії та Німеччини.

Без медалей не залишились і наші дівчата. Українки повторили свій минулорічний успіх, вигравши бронзові нагороди. Поступившись господаркам татамі, наші дзюдоїстки перемогли британок та іспанок з однаковим рахунком 3:2. Тим самим здобули право виступити на світовій першості, що проходитиме в серпні в Парижі.

Георгій Зантарая, який повертається додому ще й із "золотом" в індивідуальній першості, визнано найкращим дзюдоїстом турніру. Цього титулу удостоїлись ще Джоа Піна з Португалії та Тедді Рінер з Франції. Саме ці спортсмени достроково отримали перемоги у своїх сутичках.

Нагадаємо склади українських збірних, які брали участь у командній першості

Чоловіки: Георгій Зантарая, Сергій Дребот, Володимир Сорока, Сергій Плієв, Артем Василенко, Віктор Савінов, Валентин Греков, Роман Гонтюк, Станіслав Бондаренко, Артем Блошенко.

Жінки: Марія Буек, Інна Черняк, Ганна Нікітіна, Тетяна Левицька, Оксана Діденко, Наталія Смаль, Марина Прокоф'єва, Ірина Киндзерська.

Зараз ви читаєте новину «Українські дзюдоїсти вперше виграли командний чемпіонат Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі